Florin Mirescu aka Tata extrem

Sambata, 29 Martie 2014 | foto, Pareri personale | Comenteaza

Acesta va fi un articol greu de digerat pentru cei care la 20 de ani se plâng că nu pot alerga mai mult de 5 minute, dar și pentru tinerii care se uită ciudat la oamenii trecuți de vârsta a doua care fac sport. Sau de bun augur pentru cei care fac sport cât trăiesc. În această ultimă categorie intră Florin Mirescu, un domn de 56 de ani din Sibiu pe care l-am întâlnit la Mădaraș, Harghita, la Snow on Fire 2014.

Florin Mirescu are ce să le povestească nepoților. Culmea, nu numai lucruri din trecut, din “tinereța sa”, ci și de acum, când face cu schiurile niște tricuri amețitoare. La Snow on Fire, a concurat și a făcut o figură frumoasă. A sărit, s-a întors, a și căzut, dar s-a ridicat rapid și s-a dat din nou, parcă mai curajos decât la prima încercare de a sări în picioare de pe trambulinele de la Ride More snowpark.

florin mirescu tata extrem snow on fire 2014 (7)

Nihasa a stat mai mult de vorbă cu Florin Mirescu și a aflat de la acesta că s-a apucat de freestyle skiing în urmă cu 7 ani. Pasiunea acestui domn pentru sport este demnă de apreciat și ar trebui dată ca exemplu tuturor celor care, știu câțiva inși aflați in situația asta, ajunși la 40 de ani au impresia că arată penibil pe schiuri, pe role, pe bicicletă sau alergând. Părerea mea este că n-ar trebui să vă pese de gurile rele! A face sport în mod regulat este consecința unei bune educații formate în timp. Sportul nu numai că relaxează, dar ne ține sănătoși. “E vital”, spune Florin Mirescu, la 56 de ani.

Nu știu câți dintre tinerii de vârsta mea au norocul să facă sport braț la braț cu părinții lor. Eu fac asta, ieșind cu bicicleta alături de taică-meu de fiecare dată când am ocazia. Și nu așa, prin parc, ci pe trasee destul de solicitante din punct de vedere fizic. Apropo de asta, abia aștept să mă întorc în Bacău și să-mi scot bicicleta din beci. La București alerg.

Lasa un comentariu