A fost lansat proiectul Comenius coordonat de LPS Bacau

Joi, 4 Noiembrie 2010 | Bacau, foto, stiri | 9 comentarii

Cultural Identity in a Worldwide Classroom se numeste si a fost inaugurat joi, 4 noiembrie 2010, la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau, in prezenta autoritatilor locale, a echipei de profesori coordonatori, a elevilor implicati, a mass-media, dar si a oaspetilor din cele 4 tari partenere: Italia, Polonia, Spania si Suedia.

Proiectul european -ca despre asta vorbim- este coordonat si realizat de Liceul cu Program Sportiv Bacau si are o durata de doi ani. Pentru ca vorbim despre un proiect Comenius (Program de Invatare pe Tot Parcursul Vietii – LLP), principalul obiectiv al acestei initiative este dezvoltarea educationala a elevilor prin schimbul de experienta cu elevi si profesori din alte tari ale comunitatii UE.

De ce Worldwide Classroom? Pentru ca elevi ai fiecarei tari si scoli participante vor calatori si isi vor impartasi experientele, vor afla lucruri noi despre tara pe care o vor vizita si ca vor interactiona cu straini care pana la finele actiunii vor deveni prieteni, astfel eliminandu-se granitele si ajungandu-se la deviza Uniunii Europene, si anume “Unitate in diversitate”.

Am facut o scurta prezentare a proiectului cu propriile cuvinte. Cine doreste sa afle mai multe detalii poate accesa blogul coolidentity.wordpress.com. Acolo gasiti informatii si fotografii de la fiecare activitate, echipa din spatele a tot ce se intampla, etc.

Proiectul are mai multe etape, prima dintre ele desfasurandu-se zilele acestea in Romania. Oaspetii din cele patru tari au vizitat la inceputul saptamanii Valea Prahovei, urmatoarele zile urmand sa cunoasca orasul Bacau.

Eu sunt implicat direct in proiect, drept urmare voi pleca in luna ianuarie in Spania pentru cea de-a doua etapa importanta a schimbului de experienta. Nu pot sa va spun decat ca abia astept. Totul se intampla pe banii Uniunii Europene.

Jos puteti vedea fotografii de la deschiderea oficiala a proiectului care a cuprins si o vizita in campusul Universitatii Bacau.

9 comentarii la “A fost lansat proiectul Comenius coordonat de LPS Bacau”

 1. vlad 4 Noiembrie 2010 at 15:35 Permalink

  Comenius :)
  acest proiect e de ani buni la liceul unde am invatat eu .. in barlad..
  Liceul Teoretic Mihai eminescu Barlad

 2. Madu 4 Noiembrie 2010 at 22:04 Permalink

  Acest proiect este de mult si in Judetul Bacau insa acum a fost lansat (cred) in liceu la Cristi.

 3. petro 5 Noiembrie 2010 at 18:44 Permalink

  acest proiect draga vlad este initiat de catre profesorii din bacau,profesori ai liceului cu program sportiv ,nu cred k este unul la fel la tine acolo,in barlad ;)( de ani buni )..poate numele e o simpla coincidenta …macar stii despre ce este vorba in el ?

 4. vlad 5 Noiembrie 2010 at 22:41 Permalink

  @petro prietene … ai informatii aici daca chiar te intereseaza 😉
  http://www.eminescubarlad.ro

  si din ce stiu e un proiect european, e un fel de schimb de experienta intre elevi profesori etc :) asa era la mine la liceu 😀 sportiv cultural, educationall etc 😕

 5. dea 5 Noiembrie 2010 at 23:24 Permalink

  felicitari profesorilor nostri care au demarat acest proiect.Se pare ca sunt si profesori care muncesc cu adevarat in acest liceu.

 6. Alice 6 Noiembrie 2010 at 08:37 Permalink

  Misto ideea. Da sa o lasam mai moale cu campusul universitatii Bacau, ca ala numai campus nu se poate numi. Poate "camp". Campus au universitatile serioase din Europa si SUA, nu universitatea Bacau, care e cam de 2 lei.

 7. Ioana 6 Noiembrie 2010 at 15:07 Permalink

  Acelasi tip de proiect este si in Liceul de Arta, si a fost si in alte licee. Este un proiect demarat de un profesor, care isi gaseste parteneri din alte tari europene.
  Acest proiect are deobicei o tema generala, iar fiecare intalnire se axeaza pe anumite sub-teme. Eu am venit recent dintr-o deplasare in Lituania, penultima intalnire din cadrul proiectului de la Liceul de Arta, si a fost o intalnire axata pe Bucataria Traditionala a tuturor tarilor participante in proiectul nostru. Felicitari oricum pentru inaugurarea cu bine a proiectului si la mai multe deplasari si experiente frumoase 😀

 8. vlad 6 Noiembrie 2010 at 16:21 Permalink

  da .. o sa invatati multe de la straini …

  o sa va dati seama ca invatamantul din romania e de ca*at 😉

 9. Anonymous 9 Noiembrie 2010 at 20:24 Permalink

  bravo lps


Lasa un comentariu