Foto: A început Ingenious Drama Festival 2013!

Luni, 15 Iulie 2013 | Bacau, foto | Comenteaza

Ingenious Drama Festival, ID Fest pe scurt, e aici. Chiar dacă băcăuanii nu sunt cei mai mari fani ai artei, sunt sigur că Teatrul Municipal Bacovia va fi neîncăpător în zilele ce urmează.

Sunt o mulțime de adolescenți care au așteaptat cu nerăbdare debutul Festivalului național de teatru în limba engleză și nu mă refer numai la organizatori și participanți.

Am vorbit mult despre ID Fest 2013 în ultima perioadă. Am scris despre program, despre trupele participante, despre noua secțiune “Work-in-progress”, etc. Nu cred că mai are rost să mă repet.

E simplu: ID Fest – ediția 14, Teatrul Bacovia, 120 de tineri implicați, buget de 15.000 euro, șase trupe în competiție (The Knockers, Brainstorming, The Hooleelogans, Nobody’s Group, In The Spot, Heavenly Hell), trei spectacole în afara concursului, o secțiune nouă, traineri și actori profesioniști, juriu de specialitate, tineri talentați, etc.

deschidere id fest 2013-1

Tema festivalului de anul acesta este “ID Yourself”, în strânsă legătură cu numărul de ediții la care a ajuns festivalul: 14. Adică ID Fest a atins vârsta la care are buletin. Cum mulți tineri de 14 ani au buletin, dar nu și o identitate, de aici tema “ID Yourself”. Ați înțeles ideea.

Prezentatorii de anul acesta sunt Paul Bârgăoanu (prezent și anul trecut pe scena ID Fest în aceeași postură) și Raluca Roșu. Pardon, Raluca Roșu. :)

Programul ne propune pentru ziua de mâine “Jocul de-a adevărul”, spectacolul din afara concursului al trupei A.C.T. Bacău care va fi jucat în limba română, începând cu ora 20:00. Marți încep piesele înscrise în competiție. Intrarea este liberă pe tot parcursul festivalului.

Câteva fotografii de la deschidere.

Lasa un comentariu