Earth Hour. Sorry, poate la anul!

Duminica, 27 Martie 2011 | Bacau, foto, Pareri personale | 11 comentarii

Sincer, am fost suprins sa vad circa 100 de persoane in Piata Tricolorului, sambata seara, la 20:30. Mai interesant este ca afara picura si ca cei de la Asociatia Iubim Natura au ales sa mearga pana la capat cu aprinderea lumanilor cu care sa scrie 60+ (sa stam cu lumina stinsa mai mult de 60 de minute).

Am zis sa stam, asa este, dar va voi dezamagi cand va voi spune ca nu am stins lumina, televizorul, computerul, etc. N-am sa fac niciodata asta, la fel cum nu voi intra in nu stiu ce grup de pe Facebook ca sa fiu solidar cu situatia din Japonia. Sunt un peizan, n-ai ce sa imi faci. Eu nu pun botul la chestii gen #haisafacemnimic, deci automat sunt incuiat. Atat de incuitat incat refuz sa particip la o chestie atat de cool.

Ce m-a dat pe spate in mod special nu a fost numarul celor prezenti in piata, nici lumanarile si nici macar miscarile extraterestre ale trupei In The Spot ACT, ci stingerea luminilor din si de pe cladirea Prefecturii. Ce-i drept, au stins doua becuri, ca atatea mai sunt functionale pe cladire, dar, vorba #haisafacemnimic-istilor, gestul conteaza.

Si cum cu o floare nu se face primavara, in background-ul cadrelor de mai jos putem observa cat de bine au empatizat simplii cetateni cu Ora Pamantului. Multi, dupa parerea mea, au aprins tot in casa ca sa isi bage picioarele in cea mai de amploare incercare de a ne duce pe toti in offline macar pentru o ora.

11 comentarii la “Earth Hour. Sorry, poate la anul!”

 1. Adellina 27 Martie 2011 at 03:28 Permalink

  De obicei eu nu comentez pe bloguri deci nici pe al tau, dar de data asta trebuie sa fac asta si sa te felicit pt punctul asta de vedere!

 2. alexandra 27 Martie 2011 at 09:35 Permalink

  In The Spot, nu ACT :)

 3. scav 27 Martie 2011 at 10:23 Permalink

  Asta este si ideea, nu trebuie sa ne rezumam doar la cele 60 de minute de stins lumina sau intrerupt electricitatea. Sa facem ceva util cu timpul nostru, chiar nu se rezuma la stinsul luminii. In principiu trebuie sa lucram la mentalitate, de anul acesta sa facem ceva mai mult decat inchisul calculatorului pentru 60 de minute.

  Succes STEP !

 4. Shtef 27 Martie 2011 at 10:44 Permalink

  Hmm…eu am participat. Oricum eram iesit in oras asa ca oricum tot aia era, dar le-am spus alor mei sa o inchida. Sa fiu sincer, ma asteptam la mai multa bezna, dar nah, Romania… sau Bacau. De exemplu in Cluj/Timisoara chiar s-au stins luminile, nu ca aici.

 5. Emi 27 Martie 2011 at 11:56 Permalink

  Era doar un gest simbolic,nu un lucru cu finalitate practica, o manifestare menita mai degraba sa atraga atentia ca suntem prea dependenti de tehnologie si inconstienti de faptul ca acest consum excesiv de energie (care se obtine prin tehnici poluante) afecteaza natura. Deci era mai important sa devii constient de ce vrea sa transmita manifestarea asta, nu sa fii doar solidar din inertie cu un eveniment sau o cauza. Oricum pierdem vremea lamentabil toata ziua, deci nu facem nimic util. Postarea de articole sau comentarii pe bloguri sunt la fel de inutile, deci 1 ora fara lumina n-ar fi fost un lucru mult mai prostesc. Se vede ca n-am prins vremurile raposatului cand lumea televizor si curent cu portia…cateodata si caldura…si totusi nu era stresul si nebunia din ziua de azi. Ar fi interesant sa mai tinem si noi, astia tineri si dependenti de calculator si electronice, din cand in cand cate un mic "post" de la tv, facebook,blogger si alte activitati inutile sau chiar nocive, sa vedem ca nu patim nimic si ca se poate sa nu fim permanent sclavii tehnologiei :)) Parerea mea… 😉

 6. Anonymous 27 Martie 2011 at 12:00 Permalink

  bla bla bla, forme fara fond

 7. Anonymous 27 Martie 2011 at 14:24 Permalink

  ca sa ne schimbam mentalitatea trebuie sa nu facem tot ce fac parintii/bunicii nostri si daca nu putem face asta sa plecam in tari adevarat civilizate sa ne educam acolo DAR sa ne reintoarcem in tara si asa schimbam mentalitatea
  GARANTEZ;)

 8. Andrei 27 Martie 2011 at 14:29 Permalink

  bravo Step

 9. Anonymous 27 Martie 2011 at 15:45 Permalink

  parerea mea e ca e o idee irosita asta cu stingerea luminilor 😐

 10. adisor 27 Martie 2011 at 22:03 Permalink

  In alta ordine de idei, imi spune si mie ceva ce-i cu facturile enorme de la e-on de luna asta?

 11. Anonymous 29 Martie 2011 at 09:32 Permalink

  In The Spot ~ ACT: tot aceasi mancare de peste si acelasi FAIL pentru ce a vrut sa fie un moment artistic care a ajuns sa fie 3 jocuri si un stomp.
  mai degraba faceati o mica piesa de teatru daca tot va spuneti ca sunteti o "Trupa de Teatru" nu impuls, oglinda si Ha.


Lasa un comentariu