Foto: Frumusețile pe care ni le oferă Lacul Bacău II

Miercuri, 24 Aprilie 2013 | Bacau, foto | 3 comentarii

Scriam la începutul lunii februarie despre un proiect al municipalității băcăuane, prin care au fost investiți peste 200 000 de euro în promovarea Ariei de Protecție Specială Avifaunistică (APSA), adică Lacul Bacău II (cunoscut și Lacul Șerbănești). Am fost cam răutăcios atunci, publicând cele mai jegoase ipostaze în care puteau fi găsițe cele 202 hectare ale lacului.

V-am promis că mă revanșez, iar comentariul din această seară al lui TNL (așa s-a semnat omu’, o fi partid politic din naștere) m-a făcut să vin cu articolul promis. Am căutat în arhivă și am selectat nu mai puțin de 8 fotografii realizate de mine în zona Lacului Bacău II, o zonă care este numită și “Delta Bacăului”.

Turism nu cred că se va face aici prea curând, însă agrement, categoric. Numai că pentru asta ar trebui investiți niște bani pentru realizarea unor trasee pentru jogging și bicicliști, dar și pentru amenajarea unor localuri. Localuri inteligent organizate, astfel încât zona să rămână protejata, iar kitsch-ul să fie ținut departe. De asemenea, o faleză între “Podul cu lanțuri” și Parcul Gherăiești ar fi super.

În astfel de lucruri ar trebui investiți banii, zic eu. Avem nevoie și de turiști, dar nu cred că vine cineva să viziteze Lacul Bacău II. Însă băcăuanii au cu siguranță mare nevoie de zone de agrement curate și civilizate.

Vă invit să priviți fotografiile. Există potențial, nu?

În altă ordine de idei, am fost aici de nenumărate ori să mă plimb cu bicicleta sau să mă recreez. E superb la apus, exceptând miile de gângănii care pișcă. Poate facem ceva și în acest sens.

Lacul Bacau II (1)

Lacul Bacau II (2)

Lacul Bacau II (3)

Lacul Bacau II (4)

Lacul Bacau II (5)

Lacul Bacau II (6)

Lacul Bacau II (7)

 

Lacul Bacau II (8)

3 comentarii la “Foto: Frumusețile pe care ni le oferă Lacul Bacău II”

  1. Diana T 25 Aprilie 2013 at 01:45 Permalink

    Frumoase pozele! Ar fi bine daca ai continua sa faci articole de genul acesta. Pt genul asta de subiecte te urmaresc eu si inca vreo 3 prieteni care suntem la CLuj.

  2. Anonim 25 Aprilie 2013 at 02:04 Permalink

    TNList din nastere :))) horror. Sa fii sluga lui Cacarau din nastere :))

  3. Rubu 25 Aprilie 2013 at 02:09 Permalink

    Inca mai aveti asteptari de la Stava?! :)


Lasa un comentariu