Foto: Aseară am inaugurat Clubul Debaterilor

Joi, 10 Aprilie 2014 | foto, Studenti | Comenteaza

Ieri, în Amfiteatrul Facultății de Drept, în prezența a zeci de studenți din mai toate facultățile și universitățile bucureștene, Clubul Debaterilor a avut primul contact oficial și public cu publicul căruia i se adresează, și anume cu studenții pasionați de dezbateri, care vor să își facă auzită vocea sau care pur și simplu vor să își dezvolte abilitățile de vorbit în public.

inaugurare clubul debaterilor (9)

Deja v-am spus pe scurt, într-o singură frază, lucrurile pe care și le propune Clubul Debaterilor la nivel practic. Din punct de vedere organizatoric, ne propunem:

  • să facem cluburi de dezbateri în facultățile bucureștene și din țară;
  • să facem dezbateri pe diverse teme de actualitate, dar și pe moțiuni amuzante;
  • să organizăm competiții de dezbateri și de public speaking;
  • să organizăm workshop-uri;
  • să aducem în fața studenților persoane publice deschise să împărtășească din experiență.

Inaugurarea de ieri, primul eveniment public al Clubului Debaterilor, vine după mai bine de 4 luni de pregătiri, formări, activități și participări la diverse competiții ale membrilor grupului de inițiativă din care, cred că deja v-ați dat seama, fac și eu parte. Cei peste 50 de studenți prezenți aseară la Facultatea de Drept au avut ocazia, pe lângă a face cunoștință cu oamenii și activitățile clubului nostru, să vadă o dezbatere între finaliștii competiției naționale Dezbate România.

inaugurare clubul debaterilor (19)

Simona Furnică (de altfel coordonator al evenimentului), Mihai Cosmin Ispas, Elena Răducu și Dana Pară au adus argumente, respectiv contraargumente la moțiunea “A.P. crede că studenții pot schimba România”. Am savurat dezbaterea colegilor mei, plină de ironii și momente tari, și mă bucur că cei din sală, cei care au venit să ne vadă, au fost atenți, au interacționat și au acordat la final feedback. Ba mai mult, se pare că unora le-am deschis apetitul spre dezbateri, exprimându-și în scris dorința de a se alătura Clubului Debaterilor.

Au arbitrat și au fost alături de noi Marian Crăciun, director în cadrul Universității din București, și Oana Moșoiu, trainer și expert în educație, formare și evaluare. Le mulțumim pentru suportul acordat pe parcursul acestor luni!

Ce urmează? Să ne întâlnim cu noii debateri din club, să facem cluburile în facultăți, să atragem și mai mulți studenți spre dezbateri și, ori primăvara asta, ori în toamnă, să organizăm prima competiție de debate între facultățile din București. Având în vedere că atât la ultimele noastre întâlniri, cât și la evenimentul de aseară au venit și elevi, luăm în calcul și conturarea unei structuri dedicate elevilor din București.

inaugurare clubul debaterilor (28)

În paralel, există discuții cum că anumite cluburi din Constanța, Iași și Craiova vor să se alăture Clubului Debaterilor. Vă voi ține la curent cu tot ceea ce facem la club. Studenții din București (și nu numai) trebuie scoși cumva din această stare de apatie. Pentru asta trebuie să le oferim un cadru propice în care să spună lucruri, în care să fie ascultați și în care să își dezvolte abilitățile în ceea ce privește susținerea unui punct de vedere în public.

După competiția de la Slănic Moldova am plecat la drum cu un microbuz. Acum suntem un autocar. Nu știu ce urmează, dar nu ne vom abate la traseu. Cei care vor să urce în Clubul Debaterilor sunt așteptați fie pe e-mail contact [at] dezbateri [dot] org, fie pe pagina de Facebook.

Lasa un comentariu