Foto: Judetul Bacau “a prins radacini” sambata la Comanesti (42 de poze)

Duminica, 5 Aprilie 2009 | Bacau, foto, stiri | 8 comentarii

Campania “Romania prinde radacini” a revenit la Comanesti, jud. Bacau ieri 4 aprilie 2009.
Remember:
30 octombrie 2008, Comanesti (jud. Bacau), 2000 de voluntari, 5 hectare, 25 000 de puieti plantati.

Campania “Romania prinde radacini” a continuat sambata la Comanesti, in imediata apropiere a locului din 2008. La actiune au participat peste 3000 de voluntari care au plantat 26000 de puieti de brad, molid si paltin pe o suprafata de 5 hectare.

Ieri am vazut cata implicare din partea organizatorilor necesita un astfel de eveniment. Organizatorii actiunii de impadurire de sambata 4 aprilie 2009 au fost Trustul Realitatea-Catavencu, Consiliul Judetean Bacau, Consiliul Local Comanesti, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Organizatia Non-Guvernamentala MaiMultVerde, cu sustinerea Petrom. Acestia au avut grija ca voluntarii sa aiba transport, mancare, apa, uneltele necesare plantarii, siguranta si asistenta permanenta.

Dimineata zilei de sambata s-a dovedit a fi agitata pentru locuitorii zonei in care este situata cladirea Prefecturii din Bacau; foarte multe autocare au venit sa preia sutele de elevi voluntari din mun. Bacau si sa-i duca la Comanesti. Pe langa tinerii elevi au mai luat parte la actiune membri ai Fundatiei de Sprijin Comunitar, pensionari, profesori, oameni simpli si oricine a vrut sa dea o mana de ajutor. Plantarea puietilor a devenit mai interesanta in momentul in care s-au alaturat intr-un mod inedit actiunii un grup de alpinisti si unul de motociclisti, urcand pana in varful muntelui si plantand acolo cativa puieti.
Intreaga actiune cu momentele sale cheie a fost transmisa in direct la Realitatea TV.

Campania “Romania prinde radacini” face parte din programul “Cod Verde” la care m-am alaturat si eu cu kristofer93.com. Initiativa Trustului Realitatea-Catavencu de a continua procesul de refacere a padurii de pe Valea Trotusului este foarte buna; sper ca pe viitor judetul Bacau sa mai aiba parte de astfel de actiuni. Din cate am auzit, Consiliul Judetean va organiza in toamna anului 2009 o actiune de acest gen la Hemeiusi, in apropierea municipiului Bacau.

Printre cei care au plantat ieri arbori la Comanesti se numara:

 • Dragos Benea – presedintele Consiliului Judetean Bacau
 • Dorian Pocovnicu – prefectul Judetului Bacau
 • Romeo Stavarache – primarul municipiului Bacau
 • Viorel Miron – primarul orasului Comanesti
 • Radu Catalin Mardare – senator
 • Tudor Chiuariu – deputat
 • Gabriel Berca – senator
 • Iulian Iancu – deputat
 • Vasile Gherasim – deputat
 • Vasile Nistor – senator
 • Mariana Campeanu

Am fost acolo si am realizat 415 cadre. Am selectat 42 de fotografii pe care le puteti vedea mai jos!

8 comentarii la “Foto: Judetul Bacau “a prins radacini” sambata la Comanesti (42 de poze)”

 1. Anonymous 5 Aprilie 2009 at 07:28 Permalink

  Frumoasa ideea si sper sa se mai continue. Data viitoare am sa particip si eu…faine pozele:) politicienii muncesc si ei:)))

 2. Anonymous 5 Aprilie 2009 at 16:06 Permalink

  Stiu si eu… Ar fi frumos ca aceasta campanie sa fie demarata mai des, iar oamenii sa planteze copacei zilnic, nu doar intr-o singura zi din an. Frumoasa initiativa, ii admir pe cei de la CJ, CL, Realitatea TV, Petrom, Romsilva si care mai erau. Felicitari tuturor, mai ales voluntarilor din ONG-uri. Ce e mai ciudat dar si placut in acelasi timp a fost sa vad voluntarii Crucii Rosii alaturi de Asociatia “Veniti cu Noi”. Din punctul meu de vedere, un simplu elev ar avea mai multe de invatat daca ar face voluntariat in 2,3 ong-uri pe diferite teme. Bv Kristofer, ai prins esentialul prin aceste fotografii.

 3. Anonymous 5 Aprilie 2009 at 18:18 Permalink

  refacem ce a “furat” Hrebenciuc…

 4. stelistul07 6 Aprilie 2009 at 02:05 Permalink

  cum au distrus toata padurea acesti nenorociti…. au taiat tot tot tot iar nimeni nu a facut nimic.

 5. Stefan Neagu 6 Aprilie 2009 at 19:31 Permalink

  bv kristofer>> au iesit bn pozele ! da nu tea-m vazut si pe tn cu harletu in mana plantand !!

 6. Stefan Neagu 6 Aprilie 2009 at 19:35 Permalink

  ti-au iest bn pozele..BRVOO!! da u ai plantat cv??!!

 7. Anonymous 6 Aprilie 2009 at 23:03 Permalink

  Alexandru.

  La cat de cald a fost sambata, ne-am mirat, ca nea Dragos Benea si alte personalitati din sfera politica, erau veniti acolo mai bine zis la dat bine pe lentila, decat la o activitate forestiera. Imbracamintea lasa de dorit, plus era ca de toamna, daca nu chiar iarna, pe cand niste copchile care nu tineau harletul ala de genu “Hai ma, baga fa poza odata… dar vezi sa fie artistica din aia, stii tu Dl.Kristofor” sau “Oare dau bine pe lentila la camerele video cand o sa’mi ia interviu”, Concluzie : Oameni simpli si fara interese politice sau doar de imagine, erau mult mai adecvat imbracati pentru PLANTATUL POMILOR. =)) Dar de, hai la plantat pomi in blugi si bluza de la Mammut, pulovere, pantofi…

  NUMA DE IMAGINE, IMAGINE si iar IMAGINE… Ca in realitate, o sa faceti ca aia dintr-o zona a Romaniei, cu plantatul alandala de arbori pe soluri neadecvate lor :|… nu mai dau exemple, ca se cunoaste cazul de anu trecut :))

 8. Irina 7 Aprilie 2009 at 14:43 Permalink

  A fost una dintre cele mai frumoase activitati de voluntariat pe care le-am facut. Chiar s-a meritat efortul :).


Lasa un comentariu