Foto: Lansarea Strategiei de dezvoltare a judetului Bacau

Sambata, 3 Aprilie 2010 | Bacau, foto, stiri | Comenteaza

Sala Mare de Sedinte a Consiliului Judetean Bacau a gazduit joi, 1 aprilie 2010, evenimentul de lansare a activitatii de elaborare a Strategiei de dezvoltare durabila si a profilului monografic al judetului Bacau, parte componenta a proiectului: “Strategia de dezvoltare durabila a judetului Bacau – instrument de lucru pentru administratie”.

Evenimentul s-a desfasurat sub forma unei dezbateri televizate la care au participat oameni din conducerea Consiliului Judetean, a Prefecturii si a Primariei, senatori, deputati, directori ai institutiilor deconcentrate, lideri sindicali la nivel local, reprezentanti ai mediului de afaceri, dar si presa, inclusiv bloggeri.

Cateva idei extrase din comunicatul de presa despre strategia de dezvoltare durabila
Elaborarea strategiei de dezvoltare durabilă a fost initiată de Consiliul Judetean Bacau si va fi implementată pe durata a două luni. In cadrul acestui eveniment ne propunem prezentarea activitatilor necesare a fi realizate pentru elaborarea strategiei judetului precum si metodologia de implementare a acestora.

Oportunitatile aparute odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana au generat o serie de instrumente moderne de lucru in administratia publica locala ce pot asigura accesul la programe de finantare nerambursabila in vederea acoperirii necesitatilor actuale de dezvoltare ale judetului Bacau. Utilizarea eficienta a instrumentelor programatice conduce la cresterea capacitatii institutionale, transparenta actului de guvernare locala si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite cetatenilor.

Consideram necesara prezenta dumneavoastra la acest eveniment, intrucat demersul de realizare in parteneriat a Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Bacau reprezinta un factor determinant in analiza situatiei actuale si identificarea solutiilor optime de imbunatatire a calitatii vietii locuitorilor judetului nostru.

Lasa un comentariu