Foto: Pârtia de Schi Slănic Moldova este aproape gata

Sambata, 8 Februarie 2014 | Bacau, foto | Comenteaza

Nu pot să nu uit că în urmă cu doi ani, când am anunţat semnarea contractului de finanţare pentru Schi Parc Slănic Moldova, o mulţime de cititori şi prieteni au tratat informaţia cu amuzament, pârtia de la Slănic Moldova părând atunci mai degrabă ceva SF pentru mulţi dintre voi. Ei bine, au trecut 2 ani şi iată că Pârtia Nemira, căci aşa se numeşte, este aproape gata.

Pârtia de ski din Slănic Moldova este amplasată pe versantul nordic al Munţilor Nemira, accesul se face din spatele Complexului Cerdac, are o lungime de 1.400 m şi o lăţime de 38 m o pantă cu dificultate medie-uşoară (17% pantă medie). Sunt mari şanse să fie dată în funcţiune după 20 februarie. Din câte am înţeles, se aşteaptă omologarea şi alte câteva formalităţi.

Până atunci, vreau să vă arăt câteva fotografii realizate de Anton Magru pe care le-am găsit pe pagina de Facebook a staţiunii Slănic Moldova.

Valoarea totală a proiectului este de 5.700.000 de euro, din care doar 2.600.000 contribuţia Consiliului Judeţean Bacău. Restul banilor provin din fonduri europene. Pârtieee!

partie schi slanic moldova nemira (1)

partie schi slanic moldova nemira (2)

partie schi slanic moldova nemira (3)

partie schi slanic moldova nemira (4)

partie schi slanic moldova nemira (5)

Lasa un comentariu