Foto: spectacol și public numeros la Bacău Streetball Challenge 2016

Miercuri, 20 Iulie 2016 | Bacau, foto | 4 comentarii

Weekendul trecut a fost unul dintre cele mai frumoase din Bacăul ultimului an, datorită a două evenimente pe care mereu le-am susținut atât mediatic, dar și instituțional, respectiv la care am participat activ. Nu ca participant, ci ca partener media și prieten al tinerilor voluntari.

Mă refer la Bacău Streetball Challenge 2016, unul dintre cele mai puternice campionate de baschet 3×3 din țară, eveniment care mai nou face parte și din circuitul internațional al Federației Internaționale de Baschet (FIBA). Ediția a VI-a a strâns la Bacău 54 de echipe din toate colțurile României, deci peste 200 de persoane, plus alți peste 50 de participanți la concursurile organizate special pentru public.

Apropo de mulțimea prezentă, n-au fost doar câteva fețe care au stat în fața Hotelului Decebal pentru a urmări meciurile, așa cum afirmă anumiți frustrați care au impresia că numai ce fac ei e bine, ci mii de băcăuani s-au bucurat de spectacolul oferit de cei veniți să bată mingea la BSC 2016.

bacau streetball challenge 2016-29

În plus, la categoriile pentru copii și juniori, 75% dintre participanți au provenit din municipiul Bacău, fapt care nu doar că justifică încă o dată finanțarea de la Consiliul Local pe care a primit-o STEP (Surf The Earth Project) pentru organizarea ediției din acest an, ci subliniază nevoia susținerii tuturor sporturilor la nivel juvenil în municipiul Bacău.

Evenimentul a fost organizat 100% de tinerii voluntari ai Asociației STEP care, cu ajutorul sponsorilor și coordonați de Gabriel Postolache, au reușit să aducă la Bacău și câțiva invitați din străinătate pentru concursul de Slam Dunk, poate cel mai spectaculos moment al weekendului: câștigătorul Brian Butler (Germania), James Chute (Cuba), respectiv Joel Henry (Londra). Le-a plăcut Bacăul nu doar datorită fetelor de aici (asta chiar n-am băgat-o de la mine), ci și pentru că e un oraș liniștit, au spus ei.

bacau streetball challenge 2016-13

La polul opus, deja tradiționalele partide de baschet în scaun rulant, disputate între membrii trupei Motivation, au emoționat audiența și au arătat încă o dată cât de frumos poate fi sportul. Dacă ar fi după mine, aș restricționa în fiecare weekend circulația auto din centrul orașului pentru astfel de evenimente sau pur și simplu pentru ca cetățenii să se plimbe, să se adune și să își petreacă până la urmă timpul liber în stradă. Orașul trebuie să fie pentru oameni, nu pentru mașini, iar cine nu e de acord cu asta va trebui să înțeleagă pe parcurs, indiferent de funcția pe care o deține.

Câștigătorii Bacău Streetball Challenge 2016:

 • Junior F-18 (feminin sub 18 ani): AllStar Targoviste;
 • Junior M-18: Finala Triple Threat – The Snipers 21-9; Locul 3 – Easy Money Panda;
 • Mixed (echipe mixte): Finala Radevils – Whatever 21-6; Locul 3: echipa 3;
 • Wheelers (baschet in scaun rulant): Finala Drifters – Dragsters 8-6;
 • Open F+18 (senior F peste 18 ani): Finala Pacatoasele – AllStar 19-11;
 • Open M+18: Finala: Rahova’s Finest – Scoala veche Rou 21-15; Locul 3: Leii.

Dacă Rahova’s Finest, echipa câștigătoare a turneului de anul acesta, a plecat acasă cu 1.000 de euro și șansa de a reprezenta România la concursul Prague International Stretball, iar Brian Butler (Slam Dunk) a încasat premiul de 1.000 de euro de la SCC și Eli Tour, ceilalți premianți au fost recompensați cu diverse lucruri puse la dispoziție de organizatori: biciclete Pegas, tricouri, medalii, trofee, dar mai ales puncte în clasamentul mondial al FIBA 3×3.

4 comentarii la “Foto: spectacol și public numeros la Bacău Streetball Challenge 2016”

 1. Maria 21 Iulie 2016 at 18:45 Permalink

  multumim! :*

 2. alo alooo 21 Iulie 2016 at 19:00 Permalink

  vezi poate te da iar in judecata “frustratul” si iar iti ia banii :))

  • Kristofer 21 Iulie 2016 at 19:04 Permalink

   1. Nu mi-a luat nimeni niciun ban deocamdată. :)
   2. Nu știu la cine exact te referi… 😀

 3. Mihai 23 Iulie 2016 at 16:29 Permalink

  Cu toate ca toti tinerii sustin ca au jucat baschet in liceu, eu nu am jucat. Un spectacol frumos, dar as vrea sa vad mai multe manifestari si din alte sporturi.


Lasa un comentariu