Francizele romanesti in vreme de criza

Vineri, 16 Ianuarie 2009 | internet, Pareri personale | 9 comentarii

Am primit astazi un mail de la consultant@francizeromanesti.ro cu titlul Recomandare anti-criza:

Un studiu realizat de firma de consultanюг Mondaq arata ca perioadele de criza financiara au coincis cu perioadele de maxima dezvoltare a retelelor de franciza. Principalele avantaje ale unei afaceri in sistem de franciza sunt stabilitatea, rata mica de esec al afacerii, precum si increderea cumparatorilor in produsele sau serviciile unui brand consacrat. In momentul actual o franciza poate reprezenta o alternativa viabila pentru a prospera chiar si in momente de criza.

Va recomandam sa va adapostiti sub un brand puternic si in acest sens va invitam sa studiati cu atentie site-ul www.francizeromanesti.ro.

Cu stima,
Klaus Deker
Consultant Francize

Ce sa fac? Sa ma adapostesc sub un brand puternic dupa care sa fiu inghitit? Sa presupunem ca am o firma mica. Merge cat de cat si castig ceva bani dar profitul a scazut de cand m-a lovit criza. Castig in continuare dar nu foarte mult.

Este necesar ca in vreme de criza sa ma adostesc sub brandul unei firme mari si sa devin un fel de angajat? Obligatiile pe care le voi avea pentru brandul cel mare sub care m-am adapostit vor fi foarte draconice. Castigul nu va fi nici macar la nivelul momentului cand castigam in continuare dar nu foarte mult. Aveam firma mea, poate si brandul meu si nici nu aveam obligatii. Ba mai mult, pretul cu care vand produsele este impus de firma mare care detine brandul.

9 comentarii la “Francizele romanesti in vreme de criza”

 1. bate vantul 16 Ianuarie 2009 at 17:33 Permalink

  ce ma?

 2. Imperfectul 16 Ianuarie 2009 at 17:44 Permalink

  Te faci de râs kristofer cu astfel de articole! Nici nu are rost sa-ti comentez aberatiile pentru ca este clar ca nu ai habar despre ce vorbesti! Scrie si tu despre lucruri pe care le cunosti cat de cat.

 3. BestFanMusic 16 Ianuarie 2009 at 17:53 Permalink

  la urma urmei e opinia lui..daca nu va plac “aberatiile” de ce il citti in continuare?????????

 4. speedy 16 Ianuarie 2009 at 18:51 Permalink

  BestFanMusic.. majoritatea lucrurilor care le pune pe blog sunt super ok, dar treaba asta e o mega aberatie, si o spun din punctul de vedere ca am avut de a face cu francizele. Cum poti spune fara sa stii ca o sa castigi mai putin decat daca ai firma ta cand tu printr-o franciza dai o redeventa de sa zicem 10% din cifra de afaceri, ai sub mana un brand puternic care se vinde. 90% din afacerile din franciza nu dau faliment, numai ca romanul este intotdeauna sceptic.

 5. L3ST 16 Ianuarie 2009 at 19:48 Permalink

  Kristofer: nu esti calificat pentru studii economice de tipul asta, ai dat-o in bara de data asta :)

 6. bate vantul 16 Ianuarie 2009 at 20:58 Permalink

  kristofer esti gayutz xD ce-i cu prostia asta de articol? e chiar mai ray decat ala cu masina de la penitenciar… doamne… :)) penibil

 7. bate vantul 16 Ianuarie 2009 at 20:59 Permalink

  scuze vroiam sa spun rau*

 8. Anonymous 16 Ianuarie 2009 at 20:59 Permalink

  da,alt articol care nu are nicio treaba cu realitatea.eu zic sa iei o pauza,pana o sa iti revii la realitate

 9. Yolo 24 Ianuarie 2009 at 23:11 Permalink

  sau masturbeaza-te putin.. poate iti trece… who knows? …


Lasa un comentariu