Deșteptarea e “Ziarul Bacăului”, iar Ziarul de Bacău “îți dă deșteptarea”

Joi, 1 Octombrie 2015 | Bacau, Pareri personale | 1 comentariu

Cu mai puțin de un an înainte de alegerile locale din 2016, pot spune că îmi place direcția în care se îndreaptă principalele publicații scrise din Bacău, și anume Deșteptarea și Ziarul de Bacău (ZDBC). Dar asta nu înseamnă că se poate și mai bine!

Dacă primul a renunțat la abordările absurde la adresa primarului Romeo Stavarache, înlocuindu-le cu anchete și materiale bine documentate, cel de-al doilea are ceva timp de când a lăsat în urmă eticheta de oficios al Primăriei Bacău. Fără supărare,  dar înainte de arestarea primarului, Ziarul de Bacău minus articolele împotriva adversarilor politici ar fi mers perfect adresa primariabacau.ro.

Acum, Deșteptarea se transformă ușor-ușor în ziar comunitar, de partea cetățenilor (am să explic cum și de ce cred asta într-un articol viitor), iar ZDBC îndrăznește, de exemplu, să intre în caracatița penală de la Teatrul Bacovia, instituție aflată în subordinea liberalilor care conduc orașul. Mi-ar plăcea să spun că presa băcăuană se află în plin proces de vindecare, dar cu fel de fel de specimene șantajiste în zonă mi-e imposibil să afirm asta.

Nu știu dacă această direcție va fi menținută de către cele două publicații și în campania electorală, însă eu așa sper. Totuși, mi-ar plăcea ca ZDBC să fie mai deschis la apelurile cetățenești, căci ar avea numai de câștigat din asta. În același timp, ar fi o dezamăgire pentru mine să aflu că atenția pe care o dă în perioada aceasta Deșteptarea cetățenilor și inițiativelor noastre este doar un simplu demers de (re)credibilizare, al cărui rezultat să fie speculat în campania electorală de și pentru un partid sau altul. Om trăi și vom vedea!

Până atunci, nu pot să nu remarc sloganurile celor două publicații. Le spun publicații deoarece doar una a mai rămas pe print: Deșteptarea. Dacă Ziarul de Bacău are “Noi îți dăm deșteptarea”, Deșteptarea merge pe “Ziarul Bacăului”. Foc încrucișat?!

presa bacau

1 comentariu la “Deșteptarea e “Ziarul Bacăului”, iar Ziarul de Bacău “îți dă deșteptarea””

  1. carrot 2 Octombrie 2015 at 01:50 Permalink

    vrajeala de an preelectoral, Cristi… nu fi naiv


Lasa un comentariu