Gabriel Vlase are dosar la DNA pentru trafic de influență

Într-un material despre bubele apostolilor lui Liviu Dragnea din conducerea PSD, România Curată scoate la lumină suspiciunile care planează asupra lui Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei Deputaților în locul lui Viorel Hrebenciuc, ales recent vicepreședinte PSD la nivel național și președinte executiv la PSD Bacău, respectiv șef al Comisiei de cod electoral din Parlamentul României și vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO.

Vlase are multe funcții, iar România Curată nu ezită să sublinieze ce ar putea să îl fi adus în aceste poziții pe deputaul băcăuan, pe lângă strânsa prietenie cu Hrebenciuc: întreaga lui carieră denotă o înclinaţie către studiul serviciilor secrete.

De la Viorel Hrebenciuc i se (va) trage și dosarul de la DNA în care este menționat și suspectat de trafic de influență. E vorba de o cauză disjunsă din dosarul lui Viorel Hrebenciuc privind retrocedările de păduri de pe Valea Trotuşului. Vlase a fost înregistrat de Paltin Sturza și denunțat de colegul său de partid Ioan Adam. România Curată a publicat miercuri fragmente din varianta neanonimizată a rechizitoriului DNA:

În data de 6 august 2012, Adam Ioan (avocat-deputat PSD inculpat în dosar – n.r.) prin intermediul deputatului de Braşov, Niţă Constantin (contracandidatul lui Valeriu Zgonea pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD la alegerile de duminica trecută – n.r.), a organizat o întâlnire la Hotel Bucureşti, la care au participat cei doi menţionaţi anterior (Niţă şi Adam – n.r.), Paltin Gheorghe Sturdza şi deputatul de Bacău, Vlase Gabriel.

 

În discuţia ambientală – identificată pe mediul de stocare: Sturdza Paltin-Gheorghe – HDD Western Digital Passport, fişier ”Voice 021 Niţă la Hotel Bucureşti”,  vol.___VIII__, fila_133-146, ridicat cu ocazia percheziţiei domiciliare din data de15 octombrie 2014 la domiciliul inculpatului Sturdza Paltin Gheorghe – deputatul Vlase Gabriel le oferă garanţii celor doi inculpaţi (lui Paltin şi Adam – n.r.) că, după data de 11 septembrie 2012, când problemele cu justiţia vor fi finalizate (făcând referire la decizia ce urma să se dea la contestaţia în anulare), va încerca să schimbe ”starea de spirit” a celor de care depinde punerea în posesie a hectarelor de pădure.

Conferinta-Judeteana-PSD-Bacau-2013-3

Totodată, din aceleaşi discuţii şi din denunţul formulat în cauză de către inculpatul Adam Ioan rezultă că deputatul Vlase Gabriel urma să primească, în schimbul ajutorului său, o sumă prin intermediul unei societăţi de topometrie.”

 

La data de 16 ianuarie 2015, în cadrul aceluiaşi dosar penal cu numărul unic 63/P/2012, inculpatul Adam Ioan a formulat un denunţ penal ce a fost înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov la data de 17 ianuarie 2015 cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, (….) constând în aceea că, la începutul lunii septembrie 2012, cu ocazia unei întâlniri ce a avut loc la Hotel Radisson din Bucureşti, la care au participat deputaţii Adam Ioan, Niţă Constantin şi Vlase Gabriel şi Sturdza Paltin Gheorghe, deputatul de Bacău, Gabriel Vlase, fost subprefect al judeţului Bacău, i-a promis lui Adam Ioan că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Comisiei Judeţene de Fond Funciar Bacău şi Direcţia Silvică Bacău pentru a urgenta punerea în executare a deciziei nr. 231/2012, acceptând în schimbul acestui serviciu promisiunea de a primi bani prin intermediul unei societăţi de topografie.

Ceva (nu cineva) îmi spune că PSD Bacău o să rămână în curând fără conducere.

Spuneam în articolul despre conferința județeană a PSD Bacău de la începutul lunii că cel puțin 2 din cei 6 politicieni prezenți la prezidiu sunt cercetați sau trimiși în judecată de către DNA. Mă scuzați, acum sunt cel puțin 3. 🙂

Conferinta Judeteana PSD Bacau 2013-27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *