Gafe și declarații belicoase în ședința de ieri a Consiliului Local Bacău

Marti, 2 Februarie 2016 | Bacau, Politica | Comenteaza

Ieri, Consiliul Local Bacău s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a vota Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2016. Îl știți, l-am analizat deja imediat după ce a fost publicat în formă finală pe site-ul Primăriei Bacău.

Au existat doar 2 amendamente votate, dar nimeni nu a înțeles exact de unde se ia și la ce se dă. Oricum, e vorba de câteva sute de mii de lei pe care o să le menționez în articolul cu analiza atunci când aflu exact conținutul amendamentelor.

Ce m-a amuzat pe de o parte și m-a întristat pe de altă parte a fost mascarada care s-a petrecut ieri la ședință. În loc să existe o dezbatere reală pe buget, în care chiar să fie luate în seamă și unele amendamente formulate de cetățeni, executivul și consilierii locali s-au bălăcărit pe marginea investițiilor ratate din ultimii 12 ani, proiecte care nici astăzi nu sunt finalizate. Nimic de viziune, nimic despre dezvoltarea pe termen lung a municipiului.

consilieri locali bacau

N-am auzit din gura viceprimarului Radu Ababei nici măcar care sunt veniturile estimate, la cât se ridică investițiile pe anul acesta și care e deficitul previzionat pentru 2016, deci lucruri elementare în materie de buget și administrație publică. Să trecem la declarațiile tâmpite:

Radu Ababei (PNL): “Dezbaterea pe buget de azi” (făcând referire la critice aduse de opoziție)
E clar că domnul viceprimar nu cunoaște Legea 52/2003 a transparenței decizionale. Da, proiectul de buget a fost postat pe site, însă fără mențiuni legate de procedura prin care cetățenii pot depune observații sau amendamente la buget. “Dezbaterea pe buget” nu se face la ședința Consiliului Local, ci înainte de aceasta, într-un eveniment public la care să aibă acces toți băcăuanii care doresc să aibă un cuvânt de spus în definitivarea priorităților pe anul bugetar ce urmează să fie supus votului.

radu ababei sedinta consiliul local bacau 1 februarie 2016-2

Cristi Manolache (UNPR): “Am o durere în suflet” & “Mă doare sufletul
Prima dată s-a referit la situația administrativă din 2004 și până acum, iar apoi a repetat propoziția sentimentalistă când a menționat Insula de Agrement. Păcat că îl doare sufletul abia acum, pe final de mandat, cu 5 luni înainte de alegerile locale. Timp de 4 ani n-a mișcat mare lucru în Consiliul Local. Despre demisia anunțată voi scrie alt articol.

Cristi Manolache (UNPR): “Dintr-un profesor onest, ați ajuns un bun politician.” (către Radu Ababei)
Înțelegem de aici că pentru domnul Manolache un bun politician nu face treabă pentru oameni, ci caută scuze și justificări pentru toate nerealizările sale. Eu mă gândeam că un bun politician e acel om care duce niște proiecte la bun sfârșit, nu politrucul care croșetează cuvinte de la altarul Consiliului Local.

Maria Enășel (PNL): “Aici nu facem dialog!” (ca replică la întrebările lui Cristi Manolache despre buget)
Uau! Doamna care conduce sindicatul de la Sonoma (vorba unui coleg din presă: cred că e singurul politician de dreapta care e și sindicalist) nu vrea dialog. Probabil așa rezolvă și problemele celor pe care îi reprezintă la Sonoma. Ce dialog, ce dezbatere, ce democrație… capul în pământ, politica struțului!

maria enasel sedinta consiliul local bacau 1 februarie 2016-3

Radu Ababei (PNL): “Dacă Bacăul ar fi o cocină, atunci băcăuanii sunt niște porci“.
No comment. Se simte aroganța de doctor în sport.

Radu Ababei (PNL): “Prin aceleași gropi să știți că merg și eu.
Da, domn’ vice, dar pe tine te doare la bască pentru că mergi cu mașina noastră, un Duster cumpărat și întreținut de primărie, adică din banii noștri, autoturism pe care îl mai și parchezi unde nu trebuie.

Cristi Manolache: “Slujiți în continuare la poarta lui Stavarache! (către liberali)
Declarații politice fără relevanță administrativă. Fix de asta avem noi nevoie!

cristi manolache sedinta consiliul local bacau 1 februarie 2016-1

Radu Ababei (PNL): “Degeaba demarăm acum lucrările la o nouă creșă, că lucrările durează 2 ani iar cei care se nasc acum nu vor beneficia de ea.
Facepalm. După logica domnului viceprimar Ababei, peste 2 ani nu se vor mai naște copii. Gata, vine un virus care ne va scăpa de povara asta de a construi noi creșe pe lângă cele 6 pe care le avem în momentul de față în oraș.

Radu Ababei (PNL): “Suma este nesemnificativă.
… vorbind de 400.000 lei din fonduri europene care se pierd la proiectul de modernizare a străzii Ștefan cel Mare. Oare câți bani are dl. Ababei în conturi dacă aproape 100.000 de euro reprezintă sumă “nesemnificativă”?

Neculai Nechita (PNL): “Îl consider vinovat pentru tot numai pe Romeo Stavarache pentru că a reușit să ne manipuleze pe toți.
Cel mai politician dintre taximetriști nici după ani buni de mandat nu a aflat că primarul de fapt execută ceea ce decide Consiliul Local Bacău. Bag de seamă că e cam alunecos condamnatul Romeo Stavarache dacă a reușit să vă manipuleze pe toți. Sau o fi invers… voi sunteți prea manipulabili (ca să nu zic alt cuvânt mai dur).

Pe ăștia îi avem, cu ăștia defilăm. Sper că nu și după alegerile locale din acest an.

neculai nechita sedinta consiliul local bacau 1 februarie 2016-4

Lasa un comentariu