Galerie foto: Bacău Streetball Challenge 2017

Luni, 17 Iulie 2017 | Bacau, foto | 1 comentariu

Sâmbătă și duminică, centrul orașului a găzduit cea de-a șaptea ediție a Bacău Streetball Challenge, cel mai important turneu de baschet 3×3 din estul României și totodată unul dintre evenimentele emblemă ale programului Bacău – Capitala Tineretului din România.

De la bun început țin să îi felicit pe organizatorii și voluntarii Asociației Surf The Earth Project (STEP) pentru faptul că au reușit să organizeze acest turneu fără nicio finanțare din partea municipalității. Cred că actualul Consiliu Local nu ar fi avut o problemă în a susține financiar acest eveniment, însă organizatorii, ca urmare a faptului că proiectul lor a fost declarat neeligibil de Primăria Bacău atunci când l-au înscris în concursul de proiecte pe Legea 350/2005, au luat situația ca pe o provocare și iată că au reușit să îl susțină 100% din resurse private. Bravo lor!

BSC 2017 a adunat în cele două zile de competiție pe terenurile amplasate în premieră în Piața Tricolorului aproape 70 de echipe din toată țara, adică peste 270 de jucători înscriși la categoriile din concurs: open, open mixt, open -18 masculin și open -18 feminin, open +18 masculin și open +18 feminin, +35, plus categoria baby basket dedicată copiilor, aceasta din urmă făcând parte dintr-un plan mai amplu și pe termen lung al Asociației STEP de încurajare a copiilor să joace baschet. Desigur, n-au lipsit meciurile în scaun rulant și spectaculosul concurs de slam dunk ce s-a jucat pe masă cu un premiu de 1.000 de euro.

bacau streetball challenge 2017-28

Rezultatele finale și oficiale le găsiți pe platforma FIBA (Federația Internațională de Baschet), BSC făcând oficial parte din circuitul internațional al acestui sportului de baschet 3×3 care mai nou a fost inclus în programul Jocurilor Olimpice.

Ca de obicei, am asistat și eu la meciuri, m-am bucurat de faptul că centrul orașului este închis circulației în weekend pentru un astfel de eveniment și, nu în ultimul rând, am realizat o galerie foto pe care o puteți răsfoi în continuare.

1 comentariu la “Galerie foto: Bacău Streetball Challenge 2017”

  1. Mihai 17 Iulie 2017 at 16:22 Permalink

    Foarte bine! Finantezi de la bugetul local o editie, doua, trei, dar un eveniment privat trebuie ca la un moment dat sa se autosustina, sa atraga sponsori, mai ales ca e national si atrage atata popor. Bravo, STEP!


Lasa un comentariu