Gânduri de 1 Decembrie

Marti, 1 Decembrie 2020 | Pareri personale | Comenteaza

Ce ne unește? Ce ne face să simțim împreună și să facem lucruri comune care să ducă mai departe comunitatea noastră, județul nostru și în definitiv țara? Cred că acesta poate fi unul dintre gândurile care ar trebui să domine 1 Decembrie: să vedem care sunt punctele care ne aduc la un loc, indiferent de context sau de domeniu, și să ne dăm silința să fim cât mai constructivi.

Pe de altă parte, e bine să fim realiști de Ziua Națională și poate că e chiar mai bine că anul acesta nu avem paradă. Nediscutând despre tancuri, stele și armată poate că putem face, în sfârșit, o altfel de defilare: una a valorilor, a gândurilor care ne unesc, a ideilor pe care vrem să le cultivăm împreună. O defilare a dezbaterilor despre viitor.

Voi cu ce gânduri sărbătoriți 1 Decembrie și mai ales cum credeți că ar trebui să ne bucurăm de acest moment anul viitor, când probabil vom fi scăpat de pandemie și de restricțiile care ne opresc astăzi să organizăm manifestări pe plan local?

Mai jos, o fotografie ce reprezintă cel mai bine momentele în care am simțit românește: la protestele din ultimii ani, în Bacău, un loc în care până nu demult doar tăierile de salarii și marșurile cicliste au mai scos sute de oameni în stradă. Să nu uităm acele glasuri și să fim recunoscători pentru faptul că pe multe dintre ele astăzi le reprezentăm cel puțin la nivel local. E un alt gând cu care în această seară adorm.

La mulți ani tuturor românilor, dar și celor care pur și simplu simt alături de noi românește!

Lasa un comentariu