Garda de Mediu taxează lucrările haotice de pe străzile Bacăului

Garda de Mediu Bacău mi-a dat dreptate și a amendat cu 5.000 de lei societatea ELBA-Com SA pentru lucrările pe care le desfășoară defectuos la sistemul de iluminat public pe raza municipiului Bacău.

Inspectorii Comisariatului Județean Bacău al Gărzii Naționale de Mediu au aplicat această sancțiune pe 13 decembrie pentru vătămarea mai multor arbori prin tăierea parțială a rădăcinilor, cât și pentru afectarea spațiilor verzi adiacente străzilor.

Ieri, în plenul Consiliului Local, i-am solicitat ocupantului scaunului de primar să îmi dea atribuții în ceea ce privește desfășurarea și monitorizarea lucrărilor executate în cadrul acestui contract care vizează modernizarea iluminatului stradal.

Lucian Stanciu-Viziteu nu mi-a răspuns și nu am mari așteptări să o facă, dar măcar să pună mâna pe pix și să controleze strict aceste lucrări. Iată că a venit iarna și trotuarele nu au fost readuse la starea inițială, iar spațiile verzi găzduiesc în continuare cantități uriașe de moloz care vor afecta iremediabil arborii din cartierele în care Elba și subcontractorii lor au lăsat vraiște în urma lor, în ciuda obligațiilor contractuale.

O fi chiar atât de greu să iei săptămânal străzile la pas și să aplici legea și prevederile dintr-un contract de zeci de milioane de lei? Eu zic că nu și poate fi ușor demonstrată treaba asta.

spatii verzi bacau lucrari iluminat bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *