Doar 5 localități din județ vor o guvernare deschisă la nivel local, iar municipiul Bacău nu se numără printre ele

Joi, 7 Decembrie 2017 | Bacau, stiri | Comenteaza

În luna octombrie, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a trimis către toate județele, orașele și comunele din țară o invitație pentru a adera la Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă (OGP).

La apel au răspuns 111 autorități publice locale, iar printre acestea se numără doar 5 din al nostru județ Bacău: comunele Prăjești, Bogdănești, Zemeș, orașul Buhuși și municipiul Moinești.

Chiar dacă invitația ministerului a ajuns la Primăria Bacău și inclusiv eu am trimis un e-mail către instituția condusă de Cosmin Necula prin care le-am solicitat să facă demersurile necesare astfel încât municipiul Bacău să se numere printre UAT-urile care aderă la implementarea valorilor Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă (OGP), cei care se află la cârma orașului nu au făcut nimic în acest sens.

Prin acest angajament, autoritățile administrației publice locale își exprimă dorința de a angaja politici mai deschise, mai responsabile și mai eficiente, de a promova transparenţa instituțională și decizională, de a încuraja participarea civică la viaţa publică și folosirea noilor tehnologii în administrație. Demersurile sunt menite să îmbunătățească încrederea cetățenilor, mediului de afaceri și societății civile în autoritățile publice locale.

Întreg setul de recomandări privind Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă la nivel local îl găsiți aici.

Întreb pentru a nu știu câta oară: unde este, domnule primar, transparența decizională pe care o promiteați în campania electorală din 2016 la capitolul 12 din fițuica pe care pompos ați numit-o “program de guvernare locală”? Oricum, aceasta este o altă pățanie de atașat secțiunii “primarul promi(n)te”.

Oricum, felicitările mele pentru Moinești, Buhuși, Zemeș, Prăjești și Bogdănești! Sper ca administrațiile din aceste localități să implementeze cât mai multe dintre recomandările OGP emise astă-vară de Guvernul României.

Screen Shot 2017-12-07 at 22.38.54

Lasa un comentariu