Brrr, Guvernul Cioloş îngheaţă salariul minim

Luni, 7 Decembrie 2015 | Pareri personale | Comenteaza

A venit iarna, acoperă-mi inima cu ceva – cântă sau recită cei peste 1,5 milioane de salariați români care primesc pe hârtie 1.050 de lei și în mână vreo 750. Salariul minim trebuia să crească de la 1 ianuarie la 1.200 dar, ghiciți ce, Guvernul Cioloș nu e de acord deoarece, iar acum citez din madam Dragu, ministră a Finanțelor Publice, “această măsură poate afecta competitivitatea României”.

Săraci, dar competitivi. Nu între noi, ci pentru investitorii străini.
Pornind de la această idee, sâmbătă, imediat după anunțarea proiectului de buget pentru 2016, am scris un articol pe Adevarul.ro despre decizia Guvernului României de a îngheța salariul minim la 1.050 lei: Competitiv de săraci. Brrr!

Bine că dăm mai mulți bani la SRI, SIE, Administrația Prezidențială, Senat și Camera Deputaților, în timp ce tăiem de la tineret, mediu și transporturi. Nici educația nu stă prea bine: primește credite bugetare în plus doar pentru a acoperi creșterile salariale, semn că naveta școlară tot plafonată o să rămână, iar manualele pentru a XI-a și a XII-a, care ar trebui să fie de la stat prin lege, pot să mai aștepte.

ciolos inghetat salarii

Lasa un comentariu