Guvernul Tinerilor, un proiect pentru tinerii interesați de politică

Luni, 3 Iunie 2013 | Politica | Comenteaza

Astăzi am să vă prezint un proiect al Guvernului USL care va stârni mult interes printe tinerii cu simț civic și dornici de implicare în procesul decizional. Este vorba despre Guvernul Tinerilor, o idee care își propune formarea unui guvern de tineri. Proiectul se adresează atât membrilor partidelor din USL (TSD, TNL și TC), cât și tinerilor neimplicați politic.

Acest proiect le oferă tinerilor interesați de politică șansa de a face parte din echipa de guvernare pentru o zi, iar ideile lor, cu care se înscriu în proiect, să fie aduse la cunoștința miniștrilor Guvernului Ponta II. Ideile vor fi analizate și dezbătute, iar participanții cu cele mai bune inițiative vor fi premiați de primul-ministru Victor Ponta.

miting-usl-arena-nationala-parlamentare-2012-40

Treaba e simplă, ideile cu care participați sunt totul!

  • Mai întâi vă alegeți organizația din care faceți parte (TSD, TNL sau TC) /opțiunea “independent” dacă nu sunteți afiliați politic;
  • Pe urmă vă alegeți ministrul căruia doriți să îi trimiteți propuneri. Cei care selectează TSD vor putea alege numai miniștri ai PSD, cei care bifează TNL vor putea aplica numai pentru miniștri ai PNL și așa mai departe. Cei neafiliați politic au de ales între cei doi miniștri independenți din Guvern;
  • Urmează scrierea celor trei propuneri pentru ministrul selectat, completarea datelor personale și încărcarea CV-ului și a scrisorii de intenție.

Propunerile trebuie să fie rezolvări ale unor probleme concrete, identificate, idei de dezvoltare sau alte măsuri. Ideile cele mai bune vor fi selectate chiar de către ministrul în cauză. Pentru fiecare ministru in parte, câte doi dintre cei mai inspiraţi tineri vor fi invitaţi să participe la o şedinţă de guvern. Cred că mă bag și eu, n-am ce pierde.

guvernul tinerilor proiect tsd

Proiectul este opera Tineretului Social Democrat, cu participarea Tineretului Național Liberal și a Tineretului Conservator. Inițiatorul proiectului este Gabriel Petrea, viceprimar al Sectorului 6 București și coordonatorul TSD București, cel care de altfel se află și în spatele Olimpiadei de Comunicare Politică – la care eu am obținut premiul III cu echipa Triotonic.

“Guvernul Tinerilor” este un proiect curajos, cu efecte majore pentru viitorul TSD. Ştim de mult că tinerii au nevoie de acces la politica mare şi la procesul de luare a deciziei. Acum, prin acest proiect, PSD oferă şansa tinerilor performanţi şi curajoşi, interesaţi de politică, să facă parte din echipele de guvernare la nivel central şi local. Suntem o echipă puternică, cu valori şi viziune strategică, capabili de acţiune atunci când este nevoie de ajutorul nostru. – Gabriel Petrea

Mai multe detalii găsiți pe GuvernulTinerilor.ro și, în curând, pe pagina de Facebook a proiectului.

PS: Tot legat de tineri, Guvernul României a anunțat, cu prilejul premierii olimpicului internațional Ionuț Budișteanu, acordarea de burse speciale tinerilor români cu rezultate deosebite în cercetare care, atenție, aleg să își continue activitatea în țară. Păi da, de asta avem nevoie! Tinerii valoroși trebuie stimulați și încurajați să rămână aici, în România.

miting usl arena nationala parlamentare 2012 (39)

Foto via Mitingul USL de pe Arena Națională

Lasa un comentariu