ID Fest 2013 este gata de start

Miercuri, 10 Iulie 2013 | Bacau, foto | Comenteaza

În perioada 14-20 iulie 2013, vom putea vedea, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, Ingenious Drama Festival 2013 – ediția cu numărul 14 a Festivalului Național de Teatru în Limba Engleză pentru Tineri.

Pentru că deja v-am pus la curent cu o mulțime de detalii privind “ID Fest-ul” din acest an, voi sări direct la noutățile pe care le-am aflat astăzi la conferința de presă ce a avut loc la Cafe du Theatre. Să le luăm pe rând…

conferinta de presa id fest 2013-8

Șase trupe vor intra anul acesta în competiție, știți deja care sunt acestea:

  • Brainstorming (București);
  • Heavenly Hell (Timișoara);
  • Hooleelogans (Timișoara);
  • In The Spot (Bacău);
  • Nobody’s Group (Bacău);
  • The Knockers (Suceava).

Motivul pentru care numărul trupelor este atât de mic la ediția din acest an este că, spun organizatorii, trupele au fost selectate de actori profesioniști și nu de voluntarii ID Fest, așa cum se întâmpla în anii trecuți. Deci s-au înscris mai multe trupe, dar a crescut rigurozitatea selecției și au rămas doar 6.

Marea noutate a acestei ediții este secțiunea experimentală “Work-in-progress”, la care s-au înscris 5 persoane + 2 dintre organizatori. Aceștia au ocazia să își scoată la vedere și să își dezvolte abilitățile artistice în atmosfera creativă de festival. Vor lua parte la ateliere de teatru menite să îi ajute să își dezvolte un monolog/one-man show, pe care îl vor prezenta în fața juriului și a publicului în penultima zi de festival. Câștigătorul va avea ocazia să realizeze un one-man show pe care îl va prezenta la următoarea ediție a Galei STAR.

id fest good

Andrei Rucanu, Pavel Bârsan, Alice Solomon, Horia Andrei Butnaru și Liviu Chițu sunt actorii profesioniști pe care participanții la festival, în număr de aproximativ 120, îi vor întâlni în cadrul atelierelor de teatru zilnice pe teme precum: construirea relațiilor între personaje, mișcare ritmică, atelier de personaj, tehnică vocală și vorbire șcenică, improvizație și compoziție scenică.

Juriul ID Fest 2013 este format din actrițele Coca Bloos și Mihaela Rădescu, criticul Doru Mareș, regizorul și actorul Horia Suru, actrița Florina Găzdaru (din partea Teatrului Bacovia) și Olliver Williams (invitat special din Marea Britanie).

conferinta de presa id fest 2013-6

Pe lângă spectacolele obișnuite, publicul băcăuan va fi încântat cu umor interactiv de către trupa de improvizație Obligo (București). De asemenea, trupa A.C.T. Bacău va susține în afara concursului un spectacol în limba română ce va fi pus în scenă în ziua deschiderii.

Cam astea sunt toate detaliile. Programul va fi anunțat în curând. Voi încerca să fiu prezent la toate spectacolele și să le recenzez ca anul trecut, cu fotografii și videoreportaje, imediat după fiecare show. Dragi tineri băcăuani, ne vedem la teatru! Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate.

Lasa un comentariu