ID Fest și Bacău Streetball Challenge trebuie să continue! Poate și Theaterstock.

Marti, 28 Iunie 2016 | Bacau, Pareri personale | 1 comentariu

Se discută intens zilele astea despre câteva evenimente sportive și culturale din Bacău ce sunt pe cale, în ciuda tradiției lor, să nu mai aibă loc din cauza lipsei sprijinului autorităților locale și a problemelor în aplicarea Legii 350/2005 a finanțărilor nerambursabile pe care noul Consiliu Local le-a moștenit de la fosta majoritate liberală.

În calitate de consilier local, voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca ID Fest și Bacău Streetball Challenge (BSC), două evenimente foarte dragi mie și pe care mereu le-am susținut ca blogger și activist civic, să primească sprijinul pe care îl merită. Dacă s-au găsit zeci de mii de lei pentru tot felul de serbări și sindrofii cu 0 vizibilitate, sigur trebuie să existe niște fonduri și pentru aceste două evenimente ce adună sute de mii de tineri din toată țara și mii de spectatori băcăuani.

Cât despre Theaterstock, voi susține festivalul atâta vreme cât proiectul va ajunge pe masa consiliului în timp util și nu pe ultima sută de metri, cu un buget clar, detaliat la virgulă, la propunerea Teatrului Bacovia și nu a nu știu cărui ONG obscur pe care o anumită gașcă de “oameni frumoși” îl folosește ca paravan pentru a pune mâna pe niște bani publici.

Chiar îmi pare rău că zeci de organizații non-guvernamentale de bună credință au de suferit din cauza prostioarelor metodologice (ca să nu zic penale, asta e treaba altora) făcute de fostul executiv și de fostul Consiliu Local. Așa cum am mai spus-o, toată procedura pentru finanțările pe Legea 350 trebuie reluată. N-avem “csf”.

Bacau Streetball Challenge 2015-2

1 comentariu la “ID Fest și Bacău Streetball Challenge trebuie să continue! Poate și Theaterstock.”

  1. adrian 30 Iunie 2016 at 16:33 Permalink

    Buna ziua,
    Ironia sortii face ca , Bacaul sa fie un oras “mic” .Spun mic , de ce?
    Pentru ca nu avem PE NIMENI ,caruia chiar sa ii pese de noi.Un protest ,o initiativa in fata Prefecturii Bacau, orice idee e binevenita.De ce nu se face un parteneriat public-privat? Bacaul are nevoie de cultura , are nevoie de oameni “mari”.Doamna Sigartau a incercat sa faca ceva in sensul asta.Bacauani , iesiti in strada !!!


Lasa un comentariu