Imi place și muzica de radio, comercială

Miercuri, 21 August 2013 | muzica, Pareri personale | Comenteaza

Între două emisiuni trance și câteva piese progressive trance care merg perfect în mașină, la drum lung sau în tren ascult și minunatele noastre posturi radio românești. Trei piese de la Connect-R într-o oră? Nu mersi! Deci zic pas la Kiss, Zu și Radio 21, strâmb din nas la heavy rotation. În schimb, Radio România Actualități a devenit postul meu radio favorit.

Înainte ascultam Vibe FM, însă acoperirea lasă astăzi de dorit. E păcat că nu mai avem un post radio dance cu acoperire națională, așa cum era Radio DEEA. Ce vremuri… și ce format avea Request 629, cu cele mai hot producții din muzica electronică! Gata, că mă apucă nostalgia și ud tastatura!

Smiley-si-Alessia-concert-la-Arena-Mall-Bacau-6

Radio România Actualități a rămas una dintre puținele instituții media în care se mai face cu adevărat jurnalism. Avalanșa de informații este uimitoare. N-ai cum să nu știi ce se întâmplă important în țară și pe plan internațional dacă asculți RRA. Iar reportajale… păi reportajele sunt atent documentate, fără propoziții de umplutură și glume de bodegă. Muzica? Bună și ea, foarte diversă, românească și străină, nouă dar și veche, la care se adaugă dragile noastre șlagăre.

Dacă citiți Libertatea sau alte tabloide, vă uitați la Capatos și probabil dansați pe mese în cluburi, România Actualități nu e pentru voi. Însă, dacă vă place să fiți informați și să vă îmbogățiți zilnic cultura generală, Romania Actualități vi se potrivește mănușă. E clar, o să le scriu o factură după articolul ăsta.

Lăsând gluma la o parte, să vă arăt piesele românești care, chiar dacă le aud peste tot, îmi plac. Au versuri plăcute, sunt altfel, nu pe sistemul “ne facem de cacao că asta ne cere publicul”.

Andreea Banica feat. What’s Up – In lipsa ta [Cat Music]

Elena feat. Glance – Ecou [Cat Music]

Smiley feat. Kaan – Criminal [HaHaHa Production]

Abia aștept noul album al lui Smiley, e unul dintre puținii artiști comerciali români pe care îi apreciez enorm.

În fine, poate aruncați un ochi și peste articolele pe nișa de muzică electronică pe care le scriu pe Urban.ro. Acolo bag tot ce e nou în domeniu.

Lasa un comentariu