În așteptarea bugetelor locale

Sambata, 9 Martie 2019 | Politica | Comenteaza

Vom avea bugete pentru județe, orașe și comune la Paștele Cailor! Mulțumim acestui executiv dezastruos care numai la nevoile țării nu se gândește: PSDragnea pentru întârziere și implicit pentru încălcarea legii, dar și președintelui Iohannis pentru șicanele uneori fundamentate corect și binevenite, alteori gratuite și prost gândite.

Bugetul local nu poate fi adoptat decât dacă există un buget de stat în vigoare (deci aprobat și promulgat), dar nu mai devreme de 45 de zile după publicarea bugetului național.

În lipsa bugetelor locale, nu pot fi făcute investiții ori achiziții decât în limita a 1/12 din bugetul de anul trecut, însă fără obiective noi față de programul de investiții anterior.

Același tip de repulsie îmi este provocată atât de textul PSD că nu pot da alocații copiilor în lipsa bugetului, cât și de cel al președintelui privind legătura dintre repatrierea rezervei de aur și bugetul prost făcut. Ambele declarații sunt la fel de populiste și false.

Un lucru e cert: e campanie electorală în toată regula, iar responsabilitatea acestor conducători e de găsit în plan secund.
Sau deloc?

Lasa un comentariu