În atenția unor agitatori de meserie: așa arată semnătura fostului primar

Vedeți semnătura de mai jos? Este a fostului primar și o veti putea găsi pe multe dintre autorizațiile de construire aferente unor construcții din oraș care sunt fie discutabile, fie de interes pentru cetățenii din anumite cartiere.

Zilele acestea, în spațiul public se vorbește despre amplasamentul de pe Mărășești 100A, unde fostul primar Cosmin Necula a dat undă verde unui spațiu comercial de 800 mp (parter+parcare+locuri de joacă+spații verzi), după ce inițial Consiliul Local a respins planul urbanistic pentru ridicarea unui KFC drive-thru.

Degeaba încearcă acum anumiți agitatori să arunce responsabilitatea în cârca noii administrații deoarece știu și ei prea bine că autorizația a fost dată de fostul primar chiar în ultimele săptămâni ale mandatului său, adică pe 31 august 2020.

Oricare ar fi doleanțele cetățenilor sau planurile actualei administrației, o autorizație de construire care a produs deja efecte juridice poate fi anulată doar de către instanța de contencios administrativ, drept urmare îi încurajez pe băcăuanii care identifică nereguli în ceea ce privește clădirile autorizate de fosta administrație să le atace în instanță.

Ce putem garanta însă este accesul neîngrădit la autorizațiile de construire și certificatele de urbanism, o normalitate care din păcate nu a fost aplicată de fostul primar. Am recurs în anumite cazuri chiar la amenințări cu justiția ca să primesc documentele solicitate. Funcționarii care nu vor asigura accesul la documentele și informațiile publice gestionate de Primăria Bacău vor fi trași la răspundere și pe această cale vă încurajez să ne semnalați orice caz de acest gen.

semnatura necula autorizatii construire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *