In lume exista o singura echipa

Vineri, 17 Septembrie 2010 | Bacau, fotbal, Pareri personale | 6 comentarii

Citez:

In etapa a patra a Ligii a III-a de fotbal FCM Bacau va intalni Sport Club Bacau. Meciul va avea loc pe Stadionul Municipal. Intrarea este libera. Sunteti asteptati sa sustineti singura echipa a orasului.

Micul paragraf este scris de un blogger bacauan, de fapt de un ins care din “postac” de comentarii acide pe blogul meu a devenit blogger. Cine este ca persoana, habar nu am si credeti-ma ca nu ma intereseaza. Ce reiese din textul lui este ca jucatorii FCM-ului au jucat singuri. Da, bine, e ironic.

Am mai auzit lucrul asta. FCM Bacau, “singura echipa a orasului”. Este o aberatie pentru ca atata vreme cat cel mai inalt nivel la care joaca TOATE echipele bacauane este Liga a III-a, FCM Bacau este o echipa de fotbal oarecare, ca si Sport Club Bacau, ca si Aerostar, ca si Willy, etc. Nu ca ar avea mare importanta (totusi, este liga a treia), dar toti reprezinta orasul Bacau in mod egal si toti au aceeasi valoare.

Fiecare om este liber sa spuna ce vrea, dar sa-ti inviti cititorii (daca ai) la meci si sa scrii in anunt ca FCM-ul este “singura echipa a orasului” este ca si cum ar veni Dacia si ar striga in gura mare ca este singura marca de autovehicule de pe Pamant.

Daca tot sunt ei atat de buni, de ce nu au ramas in primul esalon? Ups, dar de ce nu mai sunt nici in al doilea? In alta ordine de idei, stiu ca Romeo Stavarache, actualul primar al Bacaului vrea sa duca SC Bacau in Liga I, dar ca sa ajunga acolo trebuie sa promoveze in Liga a II-a. In ceea ce priveste tabara cealalta, folosesc cuvantul tabara deoarece echipele sunt rivale, eu sunt aproape sigur ca FCM-ul va promova in cea de-a doua liga anul viitor. Ramane de vazut ce va face SC-ul primarului. Bani si seriozitate, de asta este nevoie.

A fi singur inseamna a te invata cu moartea spunea L.F. Celine, unul dintre cei mai influenti scriitori ai sec. al XX-lea al XIX-lea. Daca blogger-ul a pornit de la acest citat, sintagma singura echipa a orasului are sens. Altfel nu.

In caz ca intereseaza pe cineva, ceea ce este putin probabil, marele derby al Bacaului din Liga a III-a s-a terminat la egalitate, scor 0 – 0. Cronica partidei plus cateva fotografii gasiti pe BacauSport.ro.

6 comentarii la “In lume exista o singura echipa”

 1. Adryan 17 Septembrie 2010 at 23:57 Permalink

  Asa s astia a lui Seche. Se cred cei mai tari, cei mai smecheri.

  Pana in 2004 Bacaul parca era al lor.. limuzine, interlopi, jocuri de noroc.. nimeni n-avea voie sa comenteze la gasca lui Seche. Cine indraznea era presat de politie, garda financiara, de tot felul de tigani, etc.

 2. camerarosie 18 Septembrie 2010 at 11:33 Permalink

  Care-i problema pustiulica, iti scade numarul de vizitatori? Frustrare mare… Si vad ca esti destul de PROST informat. FCM Bacau nu a retrogradat pentru ca se plictisea in Liga a II-a. Un jurnalist de clasa ca tine ar trebui sa stie asta. Si sa spui ca toate echipele au aceeasi valoare? Mai documenteaza-te. Bafta si noroc. Poate in 2-3 ani te ia Romeo la echipa lui (in liga a patra, a cincea).

 3. kristofer93 18 Septembrie 2010 at 11:35 Permalink

  Nu cred ca sunt si nici nu imi doresc sa fiu jurnalist.

 4. ursaqe 18 Septembrie 2010 at 12:09 Permalink

  Eu înțeleg că ai vrut să fii foarte acid și că ai vrut să te dai un pic mai "rotund" decât cel criticat, dar să spui despre cineva născut în 1894 că a fost unul dintre cei mai influenți scriitori ai secolului XIX????!!!!
  Ceea ce spui tu în articol este corect deși părerea mea este că orașul acesta nu are echipă deloc, iar despre scriitor ai auzit întâmplător!
  Toate cele bune!

 5. Anonymous 18 Septembrie 2010 at 12:45 Permalink

  Kristofer, mai nou esti si tu platit de Stava, ca Aghiutza ala?

 6. Aghiuță 19 Septembrie 2010 at 10:15 Permalink

  Și tu, Kristofer? Am impresia ca Stava ăsta joacă la două capete.


Lasa un comentariu