Încep consultările cu tinerii în cadrul proiectului Acting European 3

Sambata, 6 Februarie 2016 | Bacau, Tineret | Comenteaza

După conferința “Let’s participate!” de la mijlocul lunii ianuarie, proiectul Acting European 3 al Asociației pentru Dezvoltare Activă merge mai departe.

Astfel, pe 8 și 9 februarie, în Clubul Studenților din incinta Universității “George Bacovia”, va avea loc prima consultare cu tinerii programată în cadrul proiectului.

Evenimentul este împărțit în 4 sesiuni de lucru:

  • ziua 1 (11:00-13:00) – activitate de Open Space pentru identificarea problemelor și nevoilor tinerilor din Bacău;
  • ziua 1 (13:30-16:00) – cafenea publică pentru găsirea de soluții la problemele formulate;
  • ziua 2 (11:00-13:00) – masă rotundă pentru dezbaterea importanței voluntariatului și a cetățeniei europene în politicile locale și județene de tineret;
  • ziua 2 (13:30-16:00) – laborator de idei pentru promovarea importanței voluntariatului și cetățeniei europene în politicile de tineret.

conferinta let s participate acting european 3 ada bacau

Vor fi abordate teme precum politicile locale de tineret (identificarea problemelor și apoi planificarea unor soluții concrete), relația dintre ONG-uri și autorități publice, școli și mass media, susținerea și dezvoltarea voluntariatului, dar și nevoile de dezvoltare organizațională ale asociațiilor băcăuane.

Prin seria de consultări urmărim să facilităm spațiul necesar dezbaterilor și colaborării dintre tineri, lucrători de tineret și responsabilii pentru politici de tineret în vederea dezvoltării unui sistem activ de promovare și susținere a voluntariatului la nivel interjudețean. – Victor Toma, președinte ADA (Asociația pentru Dezvoltare Activă)

Astfel de consultări vor mai avea loc în Onești, Comănești, Roman și Piatra Neamț până în luna mai a anului 2016. Sper să ajung la cât mai multe dintre ele deoarece există la nivel local o mulțime de probleme ale tinerilor care trebuie menționate și, desigur, rezolvate.

Proiectul Acting European 3 este un proiect interjudețean, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 3 – Dialog Structurat și este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA din Bacău în perioada septembrie 2015-august 2016.

consultare tineri acting european 3 bacau

Lasa un comentariu