Incepe explorIT – editia a II-a

Miercuri, 4 Mai 2011 | Bacau, stiri | Comenteaza

Dat fiind faptul ca m-am inscris cu o fotografie si am reusit sa intru in finala, in urmatoarele zile voi fi prins in activitatile derivate concursului ExplorIT, printre care workshop-uri, sesiuni de cunoastere a orasului Bacau (in special pentru cei din tara), seri informale, etc.

ExplorIT este un concurs izvorât din entuziasmul şi voinţa celor 22 de elevi ai Colegiului Naţional Ferdinand I Bacău, sub îndrumarea catedrei de Informatică şi Tehnologia Informaţiei şi a Comunicării (TIC), sprijiniţi de Tehne, Dedeman, Agricola Internaţional, BitDefender antivirus, si Administraţia Bazinala de Apă Siret şi ajutati de prefectul Constantin Scripaţ.

Concursul se află la a doua ediţie, iar aceasta se anunta a fi una deosebita. În urma unei preselecţii care a avut loc între 22 si 25 aprilie au fost aleşi 50 de concurenţi din întreaga ţară, care, în grupe de maxim 2 elevi care vor fi creat cele mai bine puse la punct proiecte pe cele 4 secţiuni ale concursului:

  • Design şi Dezvoltare Web (Aplicaţii Web, Site-uri, Pagini Web)
  • Software – soft educaţional
  • Software – soft utilitar si jocuri: aplicaţii pentru Unix şi Windows
  • Media: Fotografie
  • Media: Video

Etapa finală a concursului va avea loc intre 5 si 8 mai 2011 la Colegiul Naţional Ferdinand I Bacău. Juriul, format din 15 specialişti în IT și media, va fi cel care va decide clasamentul pentru fiecare secţiune a proiectului, premiile constând în bunuri materiale și bani. Fiecare grupă va trebui să-şi susţină proiectul în faţa celorlalţi concurenţi, organizatorilor, profesorilor coordonatori şi a juriului. Site-ul concursului va promova atat proiectele cât şi echipele câştigătoare. Pentru mai multe, explor-it.info

Parteneri media: 1 TV Bacau, Divanul AdBlog, Ziarul de Bacau si ContraSENS

Lasa un comentariu