În sfârșit, începe realizarea coridoarelor pentru biciclete și transport public

Marti, 20 Februarie 2018 | Bacau, Initiative personale | 3 comentarii

Așa cum e el, mic față de ceilalți ani și nedezbătut deloc cu cetățenii, măcar știm un lucru sigur despre bugetul Bacăului pe anul 2018 aprobat ieri în Consiliul Local: consacră realizarea cu fonduri europene a pistelor pentru biciclete și a celorlalte idei de mobilitate pentru care militez de ani de zile prin inițiativa Băcăuanii vor piste pentru biciclete.

Mă bucur că primarul a înțeles, chiar și în ceasul al XII-lea, că nu mie/pentru mine face pistele pentru biciclete și toate aceste intervenții din domeniul mobilității urbane (așa cum unii încercau să îi spună pe la partid tocmai ca să nu se apuce de ele), ci pentru întregul oraș, pentru toți cetățenii. Cu toții vom culege roadele reducerii automobilității!

Pentru cârcotașii de serviciu, acest mare proiect prins în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și pentru care vom primi aproape 20 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, include nu doar rețeaua de coridoare pentru bicicliști, ci și fluidizarea traseelor de transport public (alveole, benzi dedicate, stații, sisteme digitale etc.).

Oricât de greu merg acum lucrurile în Primăria Bacău din punct de vedere managerial și oricât de slabă a fost administrația Necula până acum, acest proiect va fi dus până la capăt. Bani europeni sunt, planul a fost aprobat, deci așteptăm licitațiile pentru proiectare și execuție!

P.S.: proiectul include și un sistem public de bike-sharing!

retea piste biciclete bacau

3 comentarii la “În sfârșit, începe realizarea coridoarelor pentru biciclete și transport public”

 1. Robert 20 Februarie 2018 at 21:40 Permalink

  Felicitari pentru perseverenta! Am ras in 2014 de tine cand ai lansat proiectul pentru ca parea o utopia, dar uite ca pare sa devina realitate! Acum sa se faca! Pe hartie toate arata si suna bine!

 2. Gebeleizis 20 Februarie 2018 at 21:55 Permalink

  Cand incepe fizic treaba?Asta ma intereseaza

  • ALEX 22 Februarie 2018 at 12:47 Permalink

   De inceput fizic, incep ele candva, vezi Spital, Insula, Soseaua de Centura, etc.
   Problema este ca nu se mai termina…:(


Lasa un comentariu