Începe strângerea semnăturilor pentru demiterea primarului Bacăului

Marti, 3 Aprilie 2018 | Bacau | 3 comentarii

După doi ani în care n-a mişcat mai nimic în oraş, era timpul: imediat după sărbătorile pascale, va fi demarată strângerea semnăturilor pentru demiterea lui Cosmin Necula de la cârma Primăriei Bacău!

Mă bucur că liberalii au făcut astăzi acest anunţ şi că avem aceeaşi poziţie, şi anume aceea că primarul trebuie să plece acasă şi să lase Bacăul pe mâna unor oameni gospodari, energici şi cu (mai multă) voinţă.

Nu mai departe de alaltăieri, la ședința extraordinară convocată de îndată și care s-a ținut duminică, i-am pus primarului pe prezidiu o luminoasă coală albă și un pix, “ajutându-l” astfel să recurgă la ceea ce îi cer nu numai eu, ci mulți cetățeni: demisia.

Să revenim la referendumul de demitere
Conform legii, ca să avem referendum trebuie strânse aproape 42.000 de semnături (25% dintre cetăţenii cu drept de vot din municipiu), adică peste dublul voturilor luate de Necula în iunie 2016 (19.270). O aberaţie legislativă uriaşă!

Uite de asta alegerile într-un singur tur la locale sunt o tâmpenie: pentru că într-un oraş cu 160.000 de alegători ajunge primar un individ incompetent cu sub 20.000 de voturi (12%), iar ca să îl trimiţi acasă ai nevoie de dublul semnăturilor numai ca să demarezi referendumul de demitere.

cosmin necula vizita parlamentul european bruxelles (4)

3 comentarii la “Începe strângerea semnăturilor pentru demiterea primarului Bacăului”

  1. 1233 3 Aprilie 2018 at 18:53 Permalink

    Liberalii care au blat cu PSD-ul de nu o schițat vreun gest timp de doi ani și au tăcul mâlc s-au trezit? Poate le mai iesă niște procente acolo? Ce s-o grăbit ei la revendicat durerile noastre…

  2. Alex 4 Aprilie 2018 at 12:59 Permalink

    “… i-am primarului pe prezidiu..”
    Lipseste predicatul…din viteza


Lasa un comentariu