Independentul Oprescu este salvatorul USL?

In timp ce PDL-ul castiga alegeri prin colegiile din tara si ameteste cetatenii cu o manipulare care devine din ce in ce mai buna, opozitia, in principal Uniunea Social Liberala, sta ascunsa dupa tufisuri. Astazi au iesit de acolo, dar nu oricum, ci cu primarul capitalei Sorin Oprescu pe post de paravan.

Oprescu se bucura de o incredere tot mai mare printre bucuresteni. De altfel, primarul general al capitalei este vazut destul de bine si in tara. „Doctorul” este unul dintre oamenii care ar putea sa atace presedintia in 2014, iar asta le surade USL-istilor. Tocmai acesta este si motivul pentru care Ponta si Antonescu au anuntat astazi ca il sustin la alegerile locale din 2012. De asemenea, pare incredibil, dar USL nu a gasit omul potrivit care sa candideze impotriva lui Oprescu la Bucuresti.

Totusi, ce se va intampla dupa alegerile locale si parlamentare daca se rupe USL-ul, fie ca vor invinge sau nu in fata taberei portocalii? Oprescu ramane independent? In alta ordine de idei, ma intreb daca Oprescu va ataca PDL-ul in campania sa electorala, constrans fiind de hinghereala pe care USL o pune la cale impotriva PDL.

Parerea mea este ca, repet, USL are de castigat de pe urma lui Oprescu, si nu Oprescu datorita asocierii cu USL. De fapt, ma tem ca aceasta mutare a USL sa nu fie un deserviciu pentru actualul primar al capitalei care chiar isi intrase in rolul de independent.

Ne asteapta un an spectaculos pe scena politica romaneasca. V-ati pregatit popcornul pentru circ? Eu am inceput sa fac provizii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *