Instagrame #12 (Sibiu)

Revin cu seria de instagrame și m-am gândit să dedic primul articol de anul acesta ultimei mele excursii. Ca niciodată până acum, am petrecut revelionul departe de casă. Am tăiat Valea Prahovei din start de pe listă din cauza aglomerației, la Bankso nu mai erau locuri, așa că până la urmă am ales să revin la Sibiu, unde legenda spune că nu vei regreta dacă vii aici de sărbători.

Pentru că nu cred în legende, am plecat la drum cu puține așteptări și am preferat să mă las surprins. Până atunci, vizitasem Sibiul de 4 ori, în 2013, când toate șederile au fost în scop didactic, consumându-se primăvara și vara. Pe lângă cele 10 instagrame pe care le-am realizat la Sibiu la sfârșitul anului trecut, respectiv în primele zile din 2015, imagini pe care le puteți vedea mai jos, am de gând să vă povestesc și să comentez puțin cum m-am simțit de Revelion în orașul care domina centrul României.

Am plecat spre Sibiu exact a doua zi după ninsorile care au paralizat la sfârșitul anului trecut jumătate de țară. Cel puțin între Bacău și Onești, drumul a fost foarte greu, cu multă zăpadă pe carosabil. Tre’ să fii destul de curajos să pleci la drum în plină iarnă cu o mașină cu tracțiune spate, zic unii. Eu doar cred că prudența e de aur. În rest, muzică bună să fie în difuzoare! Și am avut, am avut… ASOT 2014 YearMix, Drumcode Records 2014 cu Adam Bayer și, desigur, topul meu pe 2014. După ce am părăsit județul Bacău, m-am bucurat de asfalt „la negru” până la Sibiu.

Bacau – Brasov e ok

A photo posted by ✔ Cristian Ghinghes (@kristofer93) on

După ce m-am cazat la Libra, un hotel aflat la nu mai mult de 10 minute de centrul Sibiului, cu un raport calitate-preț foarte ok, am ieșit să văd minunăția. Din cauza gerului de afară (țin minte că erau vreo -15 în acea seară), abia am reușit să fac smartphone-ul din dotare să pornească. O luase razna. Îmi indica 0% baterie când eu de fapt abia îl încărcasem.

Vă spuneam ceva de o minunăție. E vorba despre faimosul Târg de Crăciun din Piața Mare, care m-a făcut să mă simt ca în vestul Europei. Pe la Munchen am mai văzut așa ceva. Bucharest Christmas Market e mult prea forțat și îngrămădit ca să îmi placă.

În acea seară am luat contact de vreo 3 ori cu vedeta serii, un kinderpunsch care, spre tristețea mea, e de negăsit în magazinele din România. Dacă greșesc, cel care mă corectează și îmi indică magazinul în care pot găsi minunata băutură non-alcoolică fierbinte pe bază de fructe primește un mare, mare like de la mine.

Targul de Craciun din Sibiu e super super super tare #sibiu

A photo posted by ✔ Cristian Ghinghes (@kristofer93) on

Ajunsă pe ultima sută de metri în topul celor mai like-uite fotografii pe care le-am urcat pe Instagram în 2014, imaginea de mai jos i-a făcut invidioși pe cei care au ratat Sibiul iarna aceasta. Tunelul de lumini, realizat special pentru evenimentul „Sibiu Lights and More”, a avut nu mai puțin de 55.000 de beculețe. Dacă unora li se pare kitsch, alții spun că tunelul creează o atmosferă de basm. Eu nu susțin nici una, nici alta, ci doar mă bucur de un subiect pe care să îl fotografiez. Mă rog, m-am bucurat.

Priveliște de dimineață spre zona de nord a Sibiului. Mai exact, în imagine e cartierul Gușturița, cu un frumos pâlc de ceață deasupra. Soare cu dinți, temperatura rezistă.

Dintre fotografiile realizate la Sibiu, cea mai dragă mie este cea de mai jos. Asta pentru că surprinde perfect arhitectura orașului, care îmbină straturi cromatice viu colorate. În imagine se observă Sala Thalia – Filarmonica de Stat și trei dintre turnurile de pe strada Cetății. E o zonă pe care nu aveți cum să o ratați dacă veniți în Sibiu. Vara, aici sunt câteva terase de-a dreptul șic. Iarna, zăpada produce un interesant contrast cu cladirile.

Dacă vă spun că nu știam unde mă va prinde noaptea dintre ani cu 9 ore înainte de a intra în 2015, mă credeți? Am plecat de acasă cu gândul că găsim noi ce să facem în Sibiu în seara de Revelion și nu ne-am înșelat. Pe ultima sută de metri, am stabilit cu o doamnă foarte de treabă la telefon că am rezervate 2 locuri în Music Pub Extension. A fost atât de bine! Nu meniuri sofisticate, nu ținute de bal, muzică bună, zero manele, nu îngrămădeală. Ceva de vis. Cât despre distracție, fotografia spune totul. 🙂

Cum Music Pub era situat în Piața Mică, înainte de miezul nopții am pus mână pe șampanie, ne-am îmbrăcat gros și am mers în Piața Mare, pentru a-l auzi pe Măruță cum zice că Sibiul a dat președintele României (serios, chiar a zis asta în seara de Revelion) și pentru focul de artificii.

M-am distrat cu măsură, astfel încât dimineață să fiu fresh pentru a reveni în locul în care cu aproape un an în urmă am învățat să schiez, Arena Platoș. Am urcat la Păltiniș cu autocarul TurSib, un transport curat și foarte punctual. O călătorie pe traseul 22 costă 9 lei. M-am dat cu schiurile toată ziua. Fiind 1 Ianuarie, în prima parte a zilei nu era mai nimeni pe pârtie. Mi-am făcut damblaua și am schiat din nou la Arena Platoș! 🙂

#schiem in prima zi din 2015 A photo posted by ✔ Cristian Ghinghes (@kristofer93) on

În ultima seară la Sibiu am prins, spre norocul meu, masă la Crama Sibiană, un restaurant tradițional foarte vânat mai ales de turiștii străini care vizitează Hermannstadt-ul. N-am stat prea mult pe gânduri și am pus degetul pe ceea ce comand de obicei când intru într-un restaurant tradițional românesc: tochitură. În altă ordine de idei, m-am holbat toată seara la ardeii ăștia atârnați deasupra mesei. Știu că vă întrebați asta: da, sunt reali.

A doua zi, pe drumul de întoarcere spre București, am fost furat de frumoasele priveliști de pe Valea Oltului. Am oprit la Podul Lotru, unde este mult potențial pentru fotografii excepționale. Fiind cu două fete în mașină, staționarea s-a prelungit pentru o ședință foto pe pod, cu lacul și munții în spate. 

beautiful #romania A photo posted by ✔ Cristian Ghinghes (@kristofer93) on

Avem o țară extrem de frumoasă! Încercați să o descoperiți și n-o să regretați!

Acest text este înscris în concursul TFB10 – #tenDubai – un eveniment organizat de Foto Union powered by Prestige Tours, cu sprijinul Canon și Calif.

3 thoughts on “Instagrame #12 (Sibiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *