Insula de Agrement, în așteptarea unei noi înfățișări

Miercuri, 28 Martie 2012 | Bacau, foto | 3 comentarii

Cam ca în fotografiile de mai jos. Este parcă mai curată, însă la fel de veche și pustie ca în anii trecuți. Singura chestie nouă este panoul de informare dedicat Lacului Bacău II, rezultat al unui proiect european care urmărește dezvoltarea turismului la nivel local.

În altă ordine de idei, sunt curios în ce stadiu se află proiectul de modernizare a Insulei de Agrement, pe care administrația locală ni-l promite de aproape 4 ani de zile. Dacă nu înșel -și sigur nu mă înșel-, reabilitarea Insulei era prinsă în programul electoral al primului Romeo Stavarache din 2008, aceasta “tronând” (sau trollând?) pe fluturașele electorale cu o investiție de 10 milioane de euro.

3 comentarii la “Insula de Agrement, în așteptarea unei noi înfățișări”

  1. catalin 29 Martie 2012 at 23:04 Permalink

    cati bani ar castiga un investitor cu insula asta, de asta ma mira ca nimeni nu se ambaleaza sa i de a o alta infatisare

  2. JuVe 31 Martie 2012 at 12:11 Permalink

    În România, implementarea unui proiect european durează cam 5-6 ani. Numai de la demararea primelor studii de fezabilitate şi până la organizarea licitaţiei durează cel puţin 3 ani. Obţinerea avizelor şi semnarea contractului de finanţare se face foarte anevoios din cauza legislaţiei stufoase şi complicate şi piedicilor puse de funcţionari răuvoitori sau interesaţi. Nu mai spun de procesul de organizare a licitaţiei, cu toate contestaţiile şi procesele de rigoare, cauzate de o foarte proastă lege a achiziţiilor publice. Aşadar demararea investiţiei propriu-zise durează în jur de 2 ani sau la proiectele mai mici câteva luni, dar procesul care precede orice proiect european este de foarte lungă durată din caza legislaţiei şi opoziţiei sau corupţiei funcţionarilor de prin ministere şi nu numai.

  3. diana 16 Aprilie 2012 at 18:32 Permalink

    poate cand voi iesi eu la pensie(adica peste vreo 20 de ani),se va rezolva ceva si cu insula asta.nici nu ai unde sa te duci la iarba verde,daca nu ai masina sa evadezi undeva in afara orasului.orasul nu are prea multe spatii verzi amenajate corespunzator.


Lasa un comentariu