Intermezzo despre alegerile studențești de la Facultatea de Drept

Joi, 13 Noiembrie 2014 | Studenti | Comenteaza

Aseară am fost la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, unde am fost delegat de către un candidat ca observator extern pentru a asista la numărarea voturilor pentru alegerile studențești, organizate de ASD (Asociația Studenților în Drept) în deja obișnuita manieră părtinitoare. V-am povestit deja cum reușește această asociație studențească să fie la alegeri și arbitru, și jucător, simulând democrația universitară.

Pentru că ASD a ținut procesul electoral la secret, neavând nici măcar decența să anunțe alegerile pe pagina lor de Facebook și interzicându-le candidaților să se promoveze în online în secolul 21 (așa cum am precizat și în articolul din Adevărul, ei recurg la aceste lucruri cu bună știință, pentru a-și favoriza membrii ce candidează, păstrând cercul cât mai închis), ieri s-au prezentat la vot sub 15% dintre studenții Facultății de Drept, cu mult sub cvorumul de 50%+1. Ce interes! Astfel, azi se repetă alegerile cu un cvorum necesar de 15%+1. Totuși, sper ca măcar astăzi membrii comisiei electorale să le ceară votanților un act de identitate. Ieri nu au făcut acest lucru.

Probabil voi merge și diseară la numărarea voturilor. O să vă descriu și lipsa de respect și miștocăreala cu care au fost tratați observatorii externi de către prodecanul care ne-a întâmpinat și care le ține hangul studenților ce simulează democrația la Facultatea de Drept, dar după ce trec alegerile. Voiam să cred până în ultimul moment că profesorii n-au niciun rol în acest simulacru, dar aseară domnul Buglea mi-a dovedit exact contrariul. Păcat, mă așteptam la mai multă diplomație din partea dânsului.

P.S.: Când mă gândesc la faptul că ăștia care azi simulează democrația la Drept vor să fie procurori și judecători peste câțiva ani, mă apucă groaza…

universitatea-bucuresti-facultatea-de-drept

Lasa un comentariu