Interviu: Delia Lepădatu este noul președinte al CJE Bacău

Luni, 18 Noiembrie 2013 | Bacau | 2 comentarii

După sesiunea electorală din licee, noii președinți ai Consiliilor Școlare ale Elevilor din întreg județul Bacău, membri ai CJE Bacău, și-au dat întâlnire vineri, 15 noiembrie 2013, în Sala de ședinte a ISJ Bacău, pentru Adunarea Generală a Consiliului Județean al Elevilor – prilejuită de alegerea noilor lideri ai elevilor băcăuani.

Debutând cu introducerea lui Bogdan Dumitriu, fostul președinte al CJE Bacău, și sesiunea de informare asigurată de seniorii Consiliului elevilor, ședința a continuat cu discursurile candidaților pentru funcțiile de conducere din Consiliul Județean al Elevilor Bacău în fața colegilor lor din Adunarea Generală.

Bătălia cea mare s-a dat pentru funcția de președinte, disputată strâns de Teona Zaharia din Colegiul Economic și Delia Lepădatu din “Arte”.

Din cele 29 de voturi înregistrate (cereți-i fostului președinte al CJE Bacău motivul pentru care la cea mai importantă ședință din an au lipsit 20% dintre noii membri CJE Bacău), Delia Lepădatu a obținut 14, în timp ce Teona Zaharia a adunat 11 sufragii. Astfel, Delia Lepădatu (clasa a X-a, Colegiul Național de Artă “George Apostu” Bacău) este noul lider al elevilor băcăuani.

adunarea generala cje bacau 2013 alegeri (3)

Componența noului Birou Executiv al CJE Bacău (2013-2014):

 • Preşedinte: Delia Lepădatu (Colegiul “National de Artă” “George Apostu” Bacău);
 • Prim-vicepreşedinte: Maria Mare (Colegiul Național “Ferdinand I” Bacău);
 • VicepreşedinteAndreea Sînziana Nechita (Colegiul Naţional “Gheorghe Vrănceanu” Bacău);
 • Vicepreședinte: Răzvan Dorian Tiron (Colegiul Tehnic “Henri Coandă” Bacău);
 • Secretar: Andra Elena Caloianu (Colegiul Național Pedagogic “Ștefan cel Mare” Bacău)

adunarea generala cje bacau 2013 alegeri (4)

Directorii de departamente îi găsiți pe site-ul oficial al CJE Bacău.

Este al doilea an pe care Delia îl va petrece la cârma CJE Bacău, după ce anul trecut a fost vicepreședinte. Implicată în multiple acțiuni de voluntariat în cadrul mai multor organizații neguvernamentale (Crucea Roșie, Interact, YouthBank, Habitat for Humanity), Delia Lepădatu a avut amabilitatea să-mi răspundă unor curiozități pe care le am atât eu, ca senior și fost lider al elevilor băcăuani, cât și miile de elevi din județul Bacău.

Adriana Ciorcilă, profesor coordonator CJE Bacău și Delia Lepădatu, președinte

adunarea generala cje bacau 2013 alegeri (2)

1. În Consiliul Școlar al Elevilor din C.N. de Artă “George Apostu” ți-ai păstrat funcția, ai fost reconfirmată ca președinte, iar la CJE ai fost “avansată”, fiind votată de colegii tăi din tot județul ca președinte. Cum au fost alegerile pentru tine? Ce înseamnă să fii reconfirmă în aceste funcții reprezentative?

Chiar daca mai aveam un mandat in spate, pentru alegeri m-am pregatit foarte bine si nu m-am lasat in baza nimanui. Am dovedit tuturor, zic eu, ca merit sa fiu aleasa in functie. Cat despre reconfirmatul si avansarea in functie, mi-am dovedit mie in primul rand ca am reusit sa ma fac inteleasa, iar in al doilea rand, ca munca pe care am depus-o pana acum este apreciata.

2. Ce ți-ai propus să faci pentru elevii băcăuani ca președinte al CJE? Ce proiecte ai în plan, alături de colegii tăi?

Mi-am propus sa aduc in vederea tinerilor din judetul Bacau, si nu numai, mai multe domenii pentru care s-ar putea implementa proiecte, nu doar cele care au fost abordate pana in momentul acesta. Am concretizat asta si urmeaza sa facem un proiect in parteneriat cu Crucea Rosie Filiala Bacau, intitulat “Importanta Primului Ajutor”. Avand in vedere ca in perioada urmatoare vor incepe sarbatorile de iarna, vom merge, ca si anul trecut, la colindat impreuna cu Habitat for Humanity, lasand pentru primele luni din anul urmator o competitie de dans intre liceele bacauane.

delia lepadatu cne

3. Iei în calcul o candidatură pe regiune sau/și la nivel național?

Deocamdata e doar o idee, dar da, iau in considerare si o candidatura în Consiliul Regional al Elevilor Nord-Est.

4. Care este relația ta cu noi, seniorii CJE Bacău? Vei colabora cu aceștia? Daca dă, cum?

Daca seniorii vor putea fi aproape de CJE, bineinteles ca vom colabora, avand in vedere ca acestia au experienta necesara si au mai trecut prin unele situatii care pot sa apara.

delia lepadatu

5. Ce le transmiți celor care nu dețin o funcție în consiliu, dar care vor să se implice în activitățile pe care le desfășurați la nivel județean?

Proiectele pe care noi le vom desfasura se adreseaza tuturor elevilor judetului Bacau, indiferent daca detin sau nu o functie in cadrul Consiliului. Asadar, participarea lor nu este limitata in vreun fel.

Succes! Eu, unul, îmi doresc ca Delia și colegii ei să fie mai activi decât cei din ultimele generații și să readucă structura căreia i-am dat viață, CJE Bacău, la nivelul pe care eu și colegii mei l-am lăsat moștenire la finalul anului 2011. Toți elevii din Bacău trebuie să știe de această structură – asta cred eu că este prima provocare pentru noul board de conducere.

cje bacau 2013 2014 cover

2 comentarii la “Interviu: Delia Lepădatu este noul președinte al CJE Bacău”

 1. ANONIM 18 Noiembrie 2013 at 19:12 Permalink

  De ce castiga CJE-ul numai oamenii tai?:)

 2. un elev 19 Noiembrie 2013 at 00:13 Permalink

  sper sa faca lucruri si pt ceilalti elevi nu numai pt ea ..


Lasa un comentariu