Am deschis “Gândurile despre tine(ri)” de pe site-ul UN Youth Delegate România

Vineri, 10 Martie 2017 | Initiative personale, Tineret | Comenteaza

În primul rând, trebuie să știți că Programul Delegat de Tineret la ONU (UN Youth Delegate România) este o inițiativă guvernamentală ce presupune reprezentarea intereselor tinerilor din țara noastră în cadrul ONU (Organizației Națiunilor Unite). Anul acesta, delegații noștri sunt Denisa Bratu și Gabriel Uifălean.

Pe lângă treaba pe care o au la ONU, actualii delegați de tineret își propun să realizeze o multitudine de activități naționale: consultări cu tinerii, evenimente referitoare la problematici de tineret, întâlniri și proiecte alături de alți tineri din țară etc. Scopul acestora este promovarea Agendei de Dezvoltare post-2015 a Națiunilor Unite plus alte priorități pentru tineret.

În acest sens, Denisa și Gabriel au strâns o echipă de tineri alături de ei, demarând împreună cu aceștia o serie de interviuri intitulata “Gânduri despre tine(ri)”. Am onoarea să o deschid și îi mulțumesc pe această cale mai ales Andreei Tătaru, PR adviser în cadrul UN Youth Delegate România 2016-2017. Ei îi aparține textul de deschidere de mai jos:

Vi s-a întâmplat să admirați oameni de la depărtare pentru activitatea lor și să nu găsiți contextul potrivit pentru a dialoga? Probabil că acest context îmi lipsea inclusiv mie pentru a discuta cu anumite persoane cărora le urmăream implicarea în comunitățile locale. Cu toate acestea, oportunitatea de a lucra în echipa delegaților de tineret la ONU mi-a creat posibilitatea de a a sta de vorbă cu câteva persoane foarte dedicate și implicate civic. Printre ele se află și Cristian Ghingheș care, la doar 24 de ani, a convins 13% dintre cetățenii care și-au exprimat votul la alegerile locale din municipiul Bacău să pună ștampila în dreptul numelui său. Azi este unul dintre cei 23 de consilieri locali din municipiul Bacău, precum și activist civic de aproape 10 ani.

 

Pentru că este unul dintre tinerii care reușesc să aducă o schimbare la nivel local și să transpună o parte dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă în realitate, l-am invitat într-una dintre cele mai friguroase zile din această iarnă la un ceai pentru a-mi împărtăși o parte din experiența lui. Iată ce a ieșit!

Interviul îl găsiți pe site-ul oficial al UN Youth Delegate.

Printre altele, mi-am ales 5 dintre obiectivele de dezvoltare durabilă din Agenda 2030 pe care le consider cele mai importante: combaterea sărăciei (1), dezvoltarea sustenabilă a orașelor și a comunităților locale (11), sănătatea (3), schimbările climatice (13) și, desigur, calitatea educației (4).

global goals

 

Lasa un comentariu