Luni, 10 Decembrie 2012 | stiri | 3 comentarii
Ieșind puțin din sfera alegerilor parlamentare, subiect care a blocat de-a dreptul opinia publică în ultima perioadă, să vedem ce s-a mai întâmplat în spațiul carpato-danubiano-pontic. A fost inaugurat aeroportul din Craiova. CFR și-a redus datoriile în primele zece luni ale anului 2012 cu 65,54%. Primăria Sfântu Gheorghe este obligată de instanţă să respecte limba oficială a statului în spaţiile publice. Proiectul privind construirea podului peste Dunăre este susţinut de cinci judeţe.
10 milioane de euro investiție, turn de control nou-nouț, terminale modernizate de sosiri şi plecări, pistă reabilitată. Victor Ponta a fost prezent și el la inaugurare.
Nu pot să spun decât bravo și că aștept să aud, văd și să simt același procent și în ceea ce privește durata călătoriilor cu minunatele trenuri românești. Nu că nu îmi place să merg cu trenul, e chiar relaxant, dar cinci ore de la Bacău până la București devin la un moment dat enervante.
Instanța obligă Primăria Sfântu Gheorghe s-o lase mai moale cu maghiarismele și să țină cont de faptul că tăblițele în limba română sunt obligatorii.
Cum sună un drum expres pe ruta Focșani-Tulcea-Constanța și implicit construirea unui pod în localitatea tulceană Măcin?Articole recomandate:
Search
Articole Recente
- Planul de Mobilitate merge mai departe cu două proiecte semnate astăzi de primarul Bacăului
- Concursuri pentru posturi în Primăria Bacău: peisagist și dispeceri
- Audiențe din izolare
- Luptă continuă și contratimp pentru repararea mobilierului urban
- Gânduri după sesiunea despre administrația locală de la Colegiul Ferdinand
Comentarii recente
- Petre on Luptă continuă și contratimp pentru repararea mobilierului urban
- Kros on Ce mai coacem în birourile primăriei: 7 regulamente pe care le avem în lucru
- Kros on Ședința Consiliului Local Bacău din 28 ianuarie 2021 (rezumatul proiectelor)
- Radu on Ce mai coacem în birourile primăriei: 7 regulamente pe care le avem în lucru
- Gabriel Gabor on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Sorina on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Stan on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Q on Reparații curente la iluminatul public din Bacău
- Kristofer on 2021. Play!
- Petcu Constantin on 2021. Play!
Cine te pune sa mergi cu trenul?
La punctul doi – o dată ce te-ai plâns că ieşi în pierdere deoarece se merge mult cu “naşul” cum poţi declara reducere a datoriilor de 65%? Ei nu au făcut nimic. Am plătit tot noi, eu, tu şi toţi ceilalţi, din banii noştri, această datorie a lor, prin ştergerea ei sau re-eşalonarea plăţii datoriei.
La punctul 4 – proiectul există de multă vreme, ofertanţi să îl facă au fost dar…să nu uităm că trăim în România şi există şi acolo, la trecerea Dunării, mişmaşuri, ca să nu îi spunem mafie. Dacă se face podul peste Dunăre care – atenţie!, e între Brăila şi Smârdan (că de la Smârdan până la Măcin mai sunt 5 km de drum în serpentine), îi trimite pe cei cu bacurile – ROMNAV şi micile firme căpuşă, în faliment.
Cine ajunge pe-acolo va vedea, coborând dinspre Brăila spre Dunăre, că deja zona acolo e de multă vreme predispusă pentru construirea podului, ba chiar există şi nişte piloni de susţinere făcuţi deja dar, cum am spus, interesele sunt mari.
Drumul ar fi mult mai rapid şi eu, ca brăilean căsătorit cu o tulceană, mi-ar conveni să fie, şi aş fi dispus să şi plătesc. Ultima călătorie s-a lăsat cu spălatul roţilor maşinii în apa Dunării deoarece nenea încărcase bacul peste capacitatea permisă şi era şi Dunărea agitată şi se clătină bacul la un moment dat aşa de tare că urcase Dunărea la bord.
Cel mai mult imi place punctul 3