Invatati ce sunt bloggerii si cum trebuie tratati!

Marti, 4 Ianuarie 2011 | Bacau, internet, Pareri personale | 9 comentarii

Cum incheie un redactor sef un editorial intr-un ziar bacauan, “liderul presei bacauane” la reincalzit ciorbe si la altoit portocale:

In final, aceste rânduri intruchipeaza o atentionare adresata mai tinerilor liceeni amatori de bloguri care au gasit de cuviinta sa-si asocieze onestitatea naiva cu murdaria proferata de liceenii mai batrâni de care am amintit la inceput. Acestora le transmit ca naivitatea nu reprezinta un alibi si ca ea devine, de la un punct incolo, o problema care nu mai tine de vârsta. Mizeria ce domneste in cloaca virtuala infiintata si platita de patronul Stavarache cu sute de milioane de lei se va intoarce, mai devreme sau mai târziu, impotriva lor.

Ma simt vizat si trebuie sa raspund cumva. Ziaristul se refera la Divanul Ad-Blog si la faptul ca unii bloggeri mai tineri se asociaza cu altii mai batrani care, ghiciti ce, au un job sau un business. Imi voi apara colegii pentru ca de aia se numesc colegi. Ce faceti voi este sa ii aruncati in noroiul disputelor, in noroiul adus de ploaia frustrarilor voastre ca nu aveti si voi de partea voastra macar doi-trei bloggeri. Stiu ca ati incercat sa va faceti bloguri, dar sa stiti ca nu este suficient sa dati copy/paste din ce publicati in ziar.

Mereu v-ati intrebat de ce nu vin bloggerii la masa voastra. Pentru ca nu ii poftiti. Pentru ca ii dati in judecata sub niste motive absolut puerile. Pentru ca nu i-ati promovat niciodata. Poate si pentru ca nu ati crezut in bloggeri pentru ca presupuneati ca doar voi sunteti cei care pot informa bacauanii, adica v-ati crezut miezul din dodoasca.

Ati pierdut primul tren al online-ului. Si pe al doilea. Incercati sa urcati in al treilea si sa va atrageti oameni de partea voastra, eventual tinere talente. Sunt o gramada care doresc sa o ia pe calea jurnalismului, da, in Bacau. Dati-le si lor sa manance promovandu-i si impigandu-i in fata la evenimente. Incercati sa le spuneti ca atunci cand au o problema sa vina la voi. Vor veni, va asigur, dar ajutati-i! Si Nu le impuneti nimic! Nu faceti greseala pe care o face patronatul cu voi. Mai dati-le un link in ziar, mai publicati un articol cu/despre ei, mai o poza, etc.

Concurenta voastra asta a facut. A fost inteligenta si a stiut ca blogurile vor prinde influenta odata si odata si ca e bine sa le tina de partea lor promovandu-le si sustinandu-le, nu injurandu-le. Nu s-au temut ca vor ramane fara subiecte si nu s-au speriat de faptul ca altii postau inaintea lor. Au pus piciorul in prag si au inceput sa relateze si ei live.

Ba mai mult, au ajutat bloggerii mici sa intre la evenimente, le-au facut legitimatii, i-au introdus unor oameni influenti din oras si i-au facut si cunoscuti. Niciodata si absolut nimeni nu a fost obligat sa scrie despre ceva anume daca vrea sa faca parte din Divan. Este o porcarie sa spui asta. Aceasta asociatie a bloggerilor nu este opera unui ziar, a unui politician sau a unui partid. Divanul nu este finantat de nimeni si este o asociatie facuta de bloggeri, pentru bloggeri.

Daca totusi vrei sa ai niste bloggeri de partea ta, o atitudine hostila gen sa ii atentionezi pe cei tineri este total gresita. Se vor speria de tine, mai ales ca stiu ca iti sare mustarul repede si ca s-ar putea sa ii lovesti.

Oricum, sa stiti ca ne faceti un mare serviciu ca ne bagati in seama! Ne faceti si mai influenti decat suntem si o spun chiar daca s-ar putea sa para lipsit de modestie, dar asta-i adevarul.

9 comentarii la “Invatati ce sunt bloggerii si cum trebuie tratati!”

 1. TARABOSTES 4 Ianuarie 2011 at 09:40 Permalink

  bei prea multa apa rec si te-ai abtiguit ! cloncuzia ? marii bloggeri iau bani moca de la primarie? adica hotii striga hotii? de ce tot deviati de la subiect ?

 2. TARABOSTES 4 Ianuarie 2011 at 10:08 Permalink

  sa-ti dau un pont: aseara la ora 17 a explodat conducta de la statia de epurare ( cea inaugurata cu mare fast luna trecuta de catre primar ) si razvan bibire stia de subiect.crezi ca era sau nu subiect de deschidere? hmmm , hotii striga hotii ! si apropo , in desteptarea vad mereu in fiecare saptamana (parca lunea ) ultima pagina scrisa de liceeni, iar la tv mereu vin practicanti mai ales in vacante . ai fost la ei si te-au refuzat ?

 3. Anonymous 4 Ianuarie 2011 at 13:10 Permalink

  Liderul presei bacauane are nevoie de oameni care sa scrie la comanda, nu de bloggeri ca tine care sa-si exprime parerile. Nu mai fi naiv.

 4. Anonymous 4 Ianuarie 2011 at 13:32 Permalink

  Ciprian Stelian (aka tarabostes), sa mori tu ca s-a spart o conducta azi noapte?!

 5. Razvan Bibire 4 Ianuarie 2011 at 15:41 Permalink

  Ciprian, stai linistit, ca n-a fost nici o explozie. Nu mai inventa si fii fara grija, la mine pe blog tot n-ai voie sa comentezi.

 6. Tarabostes Originalu:) 4 Ianuarie 2011 at 16:27 Permalink

  :) ma amuza faptul ca eu sunt TARABOSTES . si iar a aparut o confuzie …. "tarabostess" ala, e altu' Si cred ca e din cercul vostru / de va agitati asa tare .

 7. TARABOSTES 4 Ianuarie 2011 at 19:32 Permalink

  sa mori tu flocosule ca nu s-a crapat o teava la statia de epurare aia inaugurata cu trambite http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2010/12/10/s-a-inaugurat-statia-de-tratare-a-apei-potabile-din-bacau.html ? ce mai cauti in presa nene daca nu stiai de asta? cat a costat investitia acolo? bani europeni binenteles.

 8. Me 4 Ianuarie 2011 at 19:40 Permalink

  K, arati ca un licean are mai mult bun simt, mai multa clasa si mai multa coerenta in scris decit un redactor sef de la Desteptarea. Pensionarii nu citesc bloguri, deci e firesc sa nu fie targhetul Desteptarii. Nu le mai cereti asta…

 9. Razvan Bibire 4 Ianuarie 2011 at 20:53 Permalink

  Tarabostes, vezi ca te contrazici. Intai spui ca stiam dupa aia spui ca nu stiam. Mai usor cu pianul pe scari, ca-ti creste tensiunea.

  Dar e ok, in momentul in care in loc de argumente folosesti jigniri… asta este. Asa v-ati invatat, asa o sa va scufundati cu Seche cu tot.


Lasa un comentariu