Invităm societatea civilă să facă parte din Comisia de Circulație!

Luni, 19 Aprilie 2021 | Uncategorized | 2 comentarii

Începând de luna aceasta, la nivelul Municipiului Bacău va funcționa o Comisie de Circulație pentru rezolvarea problemelor de trafic și de transport.

Prevăzută în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) încă din 2017, aceasta a fost înființată în scopul îmbunătățirii calității deciziei referitoare la reglementările și intervențiile care vizează circulația auto, pietonală, a bicicliștilor, transportul persoanelor, parcarea și transportul mărfurilor, inclusiv din punct de vedere al influenței implicațiilor unor dezvoltări imobiliare și construcții propuse asupra traficului în raport cu trama stradală existentă.

Pe lângă reprezentanții primăriei, ai poliției, ai operatorului de transport public local și ai arhitecților, din comisie va face parte și un reprezentant al societății civile locale cu activitate relevantă în domeniul mobilității urbane.

Astfel, facem apel către organizațiile și grupurile de inițiativă interesate și preocupate de subiectul mobilității urbane să propună reprezentanți pentru Comisia de circulație. O puteți face pe adresa secretariatprimar@primariabacau.ro, atașând CV-ul persoanei propuse și o scrisoare de intenție, până joi, 22 aprilie 2021, ora 14:00.

În vederea îndeplinirii atribuțiilor, Comisia de Circulație se va întruni cel puțin o dată pe lună sau ori de cate ori este nevoie, la convocarea președintelui comisiei.

Comisia va avea competența de a analiza, de a stabili și de a aproba măsuri în ceea ce privește:

 • înființarea, desființarea sau modificarea tuturor elementelor de infrastructură stradală;
 • măsurile și proiectele privind reorganizarea a circulației și a transportului public local;
 • modificările temporare ale reglementărilor de circulație;
 • avizarea studiilor de circulație sau trafic, a strategiilor de dezvoltare și documentațiilor de urbanism (PUG, PUZ, PUD);
 • analizarea propunerilor administrației publice locale pentru avizarea unor reglementări de circulaţie rutieră, dar și a celor primite de la cetățeni ori persoane juridice.

comisia circulatie bacau

2 comentarii la “Invităm societatea civilă să facă parte din Comisia de Circulație!”

 1. adrian 19 Aprilie 2021 at 13:48 Permalink

  e bine ca aveti arhitecti (sunt de preferat urbanistii, nu arhitectii la modelarea circulatiei unei localitati) si alti reprezentanti de institutii. dar un inginer de drumuri independent aveti? sau nu considerati ca e necesar.

 2. Sorin 19 Aprilie 2021 at 15:03 Permalink

  Rugam trecerea de pietoni de la insula sa o semaforizati, e jale ce-i acolo! Vine perioada de vara si se fac cozi de zeci de metri inclusiv sensul giratoriu blocat!


Lasa un comentariu