Ioan Ghica, noul prefect afacerist al județului Bacău

Miercuri, 2 Martie 2016 | Bacau, stiri | 1 comentariu

Așa cum era de așteptat, premierul Dacian Cioloș l-a eliberat astăzi pe Dorian Pocovnicu din funcția de prefect al județului Bacău. Locul îi va fi luat de Ioan Ghica, inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Acesta a ocupat până în momentul de față funcțiile de subprefect și consilier juridic în cadrul Prefecturii Neamț.

Credeam că Cioloș va face o numire cu adevărat apolitică, așa cum ar trebui să se întâmple în cazul prefecților, dar m-am înșelat. Citind câteva materiale din Monitorul de Neamț am descoperit că Ioan Ghica este fratele fostului viceprimar PNL din Roman, Constantin Ghica.

Împreună au și o firmă, Maeldo AMC SRL, alături de Vasile Tonilă, fost membru al Comitetului Central al PCR și fost director al Întreprinderii de Țevi Roman. Maeldo AMC SRL avea la finele anului 2014 circa 350 de angajați și o cifră de afaceri raportată de 8 milioane de lei. Deci avem de-a face cu un nou prefect afacerist.

Ioan Ghica, noul prefect al județului Bacău, mai este, conform declarației de interese din vara anului trecut, președinte al Asociației Colegiul Înalților Funcționari Publici din Galați și membru al Asociației Consilierilor Juridici Neamț. Conform declarației de avere, Ioan Ghica deține 2 case și terenuri în comuna Pângărați din jud. Neamț.

Sper să își facă treaba, adică să coordoneze așa cum trebuie instituțiile deconcentrate, să țină alegerile locale și parlamentare sub control și să atace actele dubioase ale autorităților publice locale, lucru pe care Dorian Pocovnicu nu prea l-a făcut în mandatul său de 2 ani.

În concluzie, mi se pare că premierul Dacian Cioloș a înlocuit un PSD-ist cu un PNL-ist, deci putem spune că avem de-a face nu cu o numire pe merit, tehnocrată, ci cu o manevră politică.

image

foto: InRoman

1 comentariu la “Ioan Ghica, noul prefect afacerist al județului Bacău”

  1. leo 2 Martie 2016 at 23:47 Permalink

    Pocovnicu a fost zero barat. A incalcat legi si a distru tot. Si femeia de serviciu e mai buna ca el.se va intoarce in psd si in presa loiala pseului


Lasa un comentariu