Update: Iohannis la Bacău – cireașa de pe blatul USL?

Vineri, 22 Noiembrie 2019 | Politica | 2 comentarii

Klaus Iohannis își încheie astăzi turneul electoral la Bacău – un fel de cireașă de pe tort a liberalilor într-un fief pesedist pe cale să apună. De fapt, cei din țară trebuie să știe că județul Bacău e una dintre redutele USL. Blat în politică, blat în afaceri, blat în instituțiile locale (inclusiv în cele de forță). Adică un tort al banului public și al puterii locale cu felii bine împărțite între cele două blocuri politice.

Dacă ești un simplu cetățean și vrei să intri astăzi la Teatrul de Vară ca să îl vezi pe președintele tău, nu poți. Totul e pe bază de tabel, CNP și toate alea. Deci “întâlnirile cu alegătorii” pe care spunea KWI că se concentrează în aceste zile sunt de fapt mitinguri controlate de partid.

Trecând peste asta, cel mai mult mă interesează să văd (1) cine dintre liberalii băcăuani vor sta în primul rând alături de Klaus Iohannis și (2) care sunt membrii PNL Bacău care vor lua cuvântul. Treburile astea două spun multe despre cum va trata PNL Bacău alegerile locale din 2020 – și mai ales cu cine. Showtime!

Update: La îndemnul lui Ionel Palăr, liberalii strânși la Teatrul de Vară pe bază de listă și CNP aplaudă la scenă deschisă fosta administrație PNL – cu primar condamnat la închisoare cu executare. Inclusiv președintele României, și el aplaudă. Bravooo! E clară treaba.

iohannis palar

2 comentarii la “Update: Iohannis la Bacău – cireașa de pe blatul USL?”

  1. Radu 22 Noiembrie 2019 at 21:35 Permalink

    Candidati sau nu?


Lasa un comentariu