Actualizat: La Bac e mai ceva ca la puscarie

Miercuri, 8 Iunie 2011 | Pareri personale | 12 comentarii

In unele centre de examinare, elevii vor sustine probele scrise de la Bacalaureat in prezenta jandarmilor. Acestia vor sta in clase si vor fi cu ochii pe profesori, dar si pe elevi. Si nu, nu este o gluma. Mie mi se pare o masura exagerata si abuziva.

Se pare ca ce am spus eu a fost putin hazardat. Ofiterul de relatii publice, Cretu Sebastian, mi-a trimis pe mail lamuriri in legatura cu prezenta jandarmilor la Bac:

În perioada examenelor, pentru evitarea incidentelor, jandarmii (cel putin cei de la I.J.J.) se vor afla la datorie pe toată perioada examenelor, asigurând măsurile de ordine publică în ZONA APROPIATA a centrelor de examinare de pe raza judetului. De asemenea, sunt angrenate si cadre din structurile politiei locale si nationale. Sub nicio forma jandarmii nu asista la examene, asadar, nu intra in centrul respectiv sau in clasele unde se desfasoara activitatea, decat daca sunt solicitati pentru interventie in cazurile in care se tulbura ordinea publica sau pt alte cauze ce intra in competenta noastra.

12 comentarii la “Actualizat: La Bac e mai ceva ca la puscarie”

 1. jane 7 Iunie 2011 at 09:41 Permalink

  De ce exagerat? Lumea nu intelege un lucru : nu toti absolventii de 12 clase trebuie sa ia bacul cu 10..si nu toata lumea trebuie sa faca facultate. Era mai bine inainte ca profesorii ii lasau pe elevi sa faca ce vor? Nu e corect pt sutele/miile de copii care chiar au invatat pt examenul asta iar altii copie in draci.

  Banuiesc ca tu vorbesti din prisma unui elev care trebuie sa dea bacul..si probabil nu o sa poata copia sau nu o sa te poti inspira de la altii.

  Ai sa mai cresti si ai sa intelegi ca ce se intampla in anii trecuti nu era corect.

  • Ignat Ema 8 Iunie 2011 at 15:16 Permalink

   “copieze”… la tine clar nu au fost jandarmi daca ai luat bacul

   • Derpescu 9 Iunie 2011 at 14:54 Permalink

    Tu sigur n-ai luat Bacalaureatul (cel puţin pe cont propriu)

   • jane 10 Iunie 2011 at 00:39 Permalink

    Eu nu vad nici un “copieze” acolo. Sunt satul de aplaudaci din astia care daca nu stiu ce sa comenteze cauta tot felul de greseli gramaticale.

    Si da eu sunt unul dintre cei care au luat Bacul pe cont propriu.

 2. @Silviu 7 Iunie 2011 at 11:23 Permalink

  Si mie mi se pare exagerata . Nu incurajez copiatul cu nesimtire la bac , dar s-a ajuns prea departe . Lasa domle` elevu sa mai sopteasca si el la un coleg sau sa se mai ajute intre ei in limita bunului simt . Pana la urma cu totii am trecut prin asta si am mai schimbat o idee intre noi . In loc sa fie o atmosfera mai relaxanta , noile reglementari terorizeaza elevul .

 3. @Silviu 7 Iunie 2011 at 16:03 Permalink

  Vorbesc din pricina unui elev care a dat bac-ul acum 4 ani . Nu isi au rostul parintii si jandarmii , dupa parerea mea. Nu o sa faca decat sa amplifice emotiile celor care sustin examenul . Tu ai dat bac-ul ? ai mai schimbat si tu o idee cu cineva? dar fii sincer . Nu vorbesc de copiat , ci de schimb de idei !

 4. Ingineru` 7 Iunie 2011 at 17:29 Permalink

  eu zic ca e mai bine :) eu cred ca toti cam stim ce smecherii se fac in liceele cu “prestigiu” din orasul bacau ( sa nu le enumar) stiu caze concrete ca s`au cerut bani si nu pentru proba la sport … pt alte probe si vedeai aprox 90% promovati … cum asa? uite cum… dar asta e … BANU face legea !!
  si inca ceva … termin acum facultatea si zic sincer si cu mana pe inima ca sunt atatea metode “moderne” de copiat de nu`ti vine sa crezi … pixuri bluetooth , nasturi webcam wireless , ochelari wireless , si sa nu uitam de traditionalul magnet din urechiutza … avem o vorba peaici cand se da un examen pleci radiat … in jurul tau e imposibil sa nu gasesti macar unu sa fie “cablat” mai ales in pragul : restantelor , sesiunii . nu cred ca la bac nu o sa se foloseasca dinastea … plus la bac e mult mai usor de copiat :)) deoarece subiectele trase le vezi la TV e mult mai usor sa copii fara ca cel din sala sa zica absolut nimic. sunt multe faze pe care in 4 ani de facultate le`am vazut si uneori te amuza foarte tare …

 5. mimi 8 Iunie 2011 at 05:12 Permalink

  Consider ca aceasta masura este exagerata. Emotiile si asa sunt mari,jandarmii, parintii nu fac altceva decat sa le amplifice.Nu cred ca asta este o masura benefica.

 6. adi 8 Iunie 2011 at 07:53 Permalink

  mimi?..
  @ ingineru’ – “caze” concrete?

 7. Focus 8 Iunie 2011 at 07:56 Permalink

  Ar fi fost exagerata (masura) daca in ultimii 3-4 ani nu ar fi existat fraude la BAC sau nu ar fi copiat nimeni. Cu antecedentele pe care le avem noi, mi se pare normal sa existe o supraveghere super stricta.
  Chiar si cu jandarmi, marile fraude nu se fac in timpul probelor, ci inainte si dupa!
  Dupa ce vei da si tu Bacalau

 8. parazitul 8 Iunie 2011 at 08:09 Permalink

  manevre se fac inainte de bac, nu in ziua in care dai examenul.daca stau jandarmii ce?la noi si organele statului pot fi cumparate asa ca, nu-i problema


Lasa un comentariu