La OPC Bacău, cele mai multe reclamații vizează telecomunicațiile

Vineri, 26 Iulie 2013 | Bacau, stiri | 9 comentarii

Ieri, Alin Nastasă, directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) a prezentat în cadrul unei conferințe de presă raportul de activitate al instituției pe primul semestru al anului 2013.

Pe lângă activitatea susținută (569 de reclamații cercetate), mi-a mai sărit în ochi un lucru: defalcarea pe domenii arată că cele mai multe reclamații înregistrate în județul Bacău se referă la serviciile de telefonie mobilă/fixă, servicii TV și internet: 23%.

Urmează apoi bunurile nealimentare (18%), prestările de servicii (12%), utilitățile (12%) și abia apoi serviciile de curierat și transport, produsele alimentare și operațiunile băncare.

alin nastasa opc bacau

În primele 6 luni au fost desfășurate 33 de controale tematice și 1495 acțiuni de control. Au fost aplicate 606 amenzi, 683 avertismente, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproape 12 miliarde de lei vechi. Am făcut ochii cât cepele când am văzut numărul ăsta.

Sfaturile OPC Bacău pentru consumatori:

 • Să se aprovizioneze din spaţii comerciale autorizate;
 • Să utilizeze servicii prestate de operatori economici autorizaţi;
 • Să solicite bonul de vânzare/prestare de servicii pentru a putea face eventuale reclamaţii;
 • Să verifice termenul de valabilitate şi ingredientele, la produsele alimentare;
 • Să verifice preţul afişat pe produs/serviciu;
 • Să verifice calitatea ambalajului.

Pentru reclamații:

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bacău, Adresa: Bacău, str. Erou Nechita nr. 2, cod 600011, Tel.: 0234/511.273 Fax: 0234/511.273, E-mail: reclamatii.bacau@opc.ro

9 comentarii la “La OPC Bacău, cele mai multe reclamații vizează telecomunicațiile”

 1. PopA 5 August 2013 at 13:14 Permalink

  Iti promovezi colegul de partid?

  • Kristofer 5 August 2013 at 14:42 Permalink

   Nu. Activitatea unei instituții importante pentru noi toți, consumatorii zilnici.

 2. Onicel Tatiana 15 Noiembrie 2013 at 15:15 Permalink

  To

  CC

  Message Body
  admin@cetbacau.ro

  On Monday, October 7, 2013 7:19 AM, CET Bacau wrote:
  Copie a:

  Acesta este un chestionar email via http://www.cetbacau.ro/ de la:
  Onicel Tatiana

  Buna ziua ma numesc Onicel Tatiana str.Marasesti bloc 12 sc D ap 1 telefon 0753122336 am izolat tevile de caldura care trec prin apartamentul meu si va rog sa veniti sa constatati acest lucru .Va multumesc

  Send
  Reply, Reply All or Forward | More
  Buna ziua Ma numesc Onicel Tatiana sunt din Bacau si fac urmatoarea plangere impotriva CET Bacau deoarece pe data de 07 octombrie dupa cum reiese si din copia facuta mai sus am facut cerere catre CET Bacau pentru a veni sa verifice izolarea tevilor din casa Dupa mii de telefoane in cele din urma s-a prezentat un domn care a constatat ca am facut izolatia de 5 cm cu toate ca eu am facut-o de 10 cm dar pentru ca dupa spusele dansului asta este stasul am fost de acord neavand alta solutie dar nici asa nu am fost scutita de la plata caldurii pe ostombrie venindu-mi de plata o suma considerabila neluian in calcul izolarea tevilor V a rog sa luati act de cele spuse de mine si sa luati masurile ce de impun sa bemeficiez de izolarea pe care am facut-o cu chin
  Cate mii de sesizari sa fac sa obtin dreptul ce mi se cuvine Mai astept la CET 30 ZILE LA VOU ALTE 30 SI DUPA 8 LUNI LA ANUL BENEFICIEZ SI EU DE EFORTUL ENORM FINANCIAR DEPUS?
  Onicel Tatiana

 3. nita chirilus 3 Martie 2015 at 11:32 Permalink

  stimate domnule ma numesc nita chirilus din satu poiana comuna livezi si aseara am cumparat din magazinul af poenaru zanica 4 bucati carnati care cu era comestibili aveau un miros urat si un gust amar va rog sa luati an considerare aceasta reclamatie de oare ce magazinul este langa scoala gimnaziala poiana

 4. filip. bogdan 4 Iunie 2015 at 12:22 Permalink

  Stimate domn as avea de reclamat ca in data de 26mai am lasat la sos gsm in mun onesti un telefon performant cu fisura p touchi ci acum damsul p nume nelu de la gsm a spus ca mio spart displayu si ca asta e si a ramas asa eu nu stiu ce sa fac el nu da bon fiscal nik. Majoritatea da p piata neagra repara la negru si etc servicii rog si rog ami lua in consideratie tot ce am mentionat .multumesk 0740873516

 5. DULCESCU ION 20 Decembrie 2015 at 10:50 Permalink

  Catre OPC al jud. Bacau. Ma numesc Dulcescu ion din Ludasi Com Balcani BC.si vin cu plingerea la Dvoastra daca se poate a se rezolva urmatoarea situatie.Ramas fara servici la data de 01. 07. 2004 de la In. Postav Buhusi am incercat sa-mi platesc sanatatea si pensia deschizand un Pf. fictiv ca nu ma primea la timpul acela la sanatate 01. 08. 2010.fapt care am platit o suma de 811 lei in acest timp la zi o perioada de un an si ceva dupa aia nemaiavind cu ce plati m-am oprit incheind contractul. Am fost la CNPP sa-mi spuna pe ce luni am platit si nu mi-a dat nici un raspuns.In canetul de munca mi s-a trecut doar 6 luni eu platind la zi un an si ceva.Asta ma nemultumeste si cum as putea afla ca nu mi s-a dat nici un raspuns, pur si simplu nu vor, Va multumesc mult.

 6. ioana 6 Aprilie 2017 at 22:03 Permalink

  trecind prin zona tribunalului am fost curioasa sa-mi cumpar un produs de la o patisserie de pe colt de pe strada oituz nr 1.a iesit o doamna nu prea prietenoasa m-a servit cu 2 gogosi ,pina mi le-a pregatit am bagat capul pe micul gemulet sa vad cum este.un miros de ulei rafinat mi-a taiat respiratia.din cite am vazut in citeva clipe ,cred ca d-na cu privirea rece si neprimitoare ,nu I-a placut ca eu bagasem capul sa vad ce este inauntru.

 7. Rusu elena andreea 20 Noiembrie 2017 at 17:49 Permalink

  Către OPC a judetului Bacau.Mă numesc Rusu elena andreea am facut achizite la un tel si reinoirea unui contract la reteaua orange .Avem minute nelimitat in roming si SEE.Dar ei tot ne taxeaza.Ce putem face?Va multumesc.


Lasa un comentariu