La Teatrul de Vara nu se fac spectacole. Investitie inutila?

Luni, 19 Aprilie 2010 | Bacau, Pareri personale, stiri | 10 comentarii

Dupa doi ani de zile de lucrari, in toamna anului 2009 se inaugura in Bacau cu surle si trambite noul, modernul, extraordinarul, magnificul Teatru de Vara. Au trecut nu mai putin de 6 luni de atunci. Administratia locala, in frunte cu primarul Romeo Stavarache, spunea la inaugurare ca Teatrul va gazdui zeci de evenimente in urmatoarele luni.

Daca nu ma insel, singurele evenimente care a avut loc in Teatrul de Vara dupa modernizare este cel de inaugurare si Balul Bobocilor de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacau. N-am nimic impotriva cu faptul ca Teatrul a fost modernizat. Am fost unul dintre cei care au pledat pentru renovarea lui cu mult inainte de a se lua hotararea ca trebuie facut ceva acolo. Chiar ma bucur ca s-a facut ceva si am spus asta in repetate randuri, atat in timpul lucrarilor, cat si dupa.

Este cel mai modern loc din Bacau unde se pot desfasura diverse evenimente culturale, manifestari si adunari de tot felul. Felicitari administratiei locale si celor care au pus umarul la modernizarea acestui punct de interes important pentru comunitate! (am spus pe blog la inaugurare)

Da, e bine ca a fost modernizat, dar nu-i de ajuns. Degeaba este acoperit, are instalatii de incalzire si racire, scaune confortabile si o capacitate de 1500 de locuri daca acolo nu are loc niciun spectacol.

In acest caz ar trebui sa ne intrebam de ce s-au investit doua milioane de euro acolo? Sa dam bine in fata electoratului? Ca sa ne laudam ca avem o sala de spectacole moderna si doar atat, fara sa organizam nimic acolo? Pai asta inseamna ca banii s-au dus pe apa sambetei si ca nu s-a facut nimic pentru bacauani, chiar daca Teatrul a fost modernizat.

Mai am multe de spus pe marginea acestui subiect, deci voi mai vorbi despre Teatrul de Vara.

10 comentarii la “La Teatrul de Vara nu se fac spectacole. Investitie inutila?”

 1. Anonymous 19 Aprilie 2010 at 15:17 Permalink

  Felicitari pentru articol si pentru intrebare.

 2. Anonymous 19 Aprilie 2010 at 15:20 Permalink

  Se zice "cu surle si trambite" nu "cu surlite si trambite" 😉

 3. kristofer93 19 Aprilie 2010 at 15:50 Permalink

  Am corectat. Mersi!

 4. Anonymous 19 Aprilie 2010 at 16:13 Permalink

  A fost si Balul Bobocilor de la Unversitate acolo.

 5. Anonymous 19 Aprilie 2010 at 22:40 Permalink

  Teatru de vara… adica vara… ce nu intelegi;))

 6. Bianca 19 Aprilie 2010 at 22:47 Permalink

  Chiar treceam intr-o zi pe acolo cu o prietena si am zis sa vedem pe unde e intrarea,poate gasim si un program….Am inconjurat cladirea si nu am inteles nimic.Degeaba.

 7. Anonymous 20 Aprilie 2010 at 07:25 Permalink

  ati inconjurat cladirea si nu ai inteles nimik Bianca?? :)))intrarea se face si p la Parc si dinspre Liceul Anghel Saligny !! nici la casa de cultura nu se face nimik…nu sunt spectacole in oras !! ei spuneau ca poti vedea si un film inauntru…dar toata lumea merge la Mall !!!ar fi frumos daca ar reusi Primaria si Consiliul Local sa modernizeze cinematograful din centru !!

 8. Anonymous 20 Aprilie 2010 at 16:21 Permalink

  La cat tin romanii la cultura mai degraba ar face skate park din Teatru de vara …. ACOLO cultura …. si moderna …. teatru e depasit …. citez un cuplu de americani " Cel mai bun spectacol se da pe centrul Bacaului " nu la teatru

 9. Scav 21 Aprilie 2010 at 14:12 Permalink

  Nu stiu cum e , dar sa stii ca ar trebui facut ceva cu acea investitie !

 10. Anonymous 27 Mai 2010 at 21:05 Permalink

  iti pot raspunde eu,atata tie cat si cat si celorlati care iti citesc blogul.
  pana acum nu s-au facut actiuni de nici un fel(exceptie face balul bobocilor la universitate)de o amploare mai mare pentru ca acest teatru este afiliat primariei.
  initial trebuia sa se aprobe in consiliul local toate investitiile care erau necesare si pe ordinea de zi urmand sa fie pus si teatrul de vara,pentru a i se aloca un buget lunar ,sau cum il au ei.
  am inteles ca acum recent s-a aprobabat iar oamenii care sunt responsabili cu buna-starea acestui tetru chiar vor sa faca ceva frumos si sa aiba spectacole cu trupe si oameni de valoare.
  la asta se muceste acum iar proiectul prinde contur.
  in speranta ca v-am putut fi de ajutor!


Lasa un comentariu