Lăsați copiii să facă teatru!

Duminica, 27 Decembrie 2015 | foto, Tineret | 1 comentariu

Miercuri, înainte de Crăciun, am răspuns invitației adolescenților de la A.C.T. Bacău și m-am dus la Teatrul Bacovia pentru vedea ce au pregătit aceștia pentru cea de-a zecea ediție a nopților A.C.T.

Mereu am apreciat tinerii care își urmează pasiunile, așa că toții membrii trupelor de teatru pentru adolescenți mi-s dragi. Inclusiv ăia mai vechi, actualmente seniori și studenți pe la UNATC, care afișau uneori poate mai multe figuri decât era cazul.

Mi-a plăcut la Full A.C.T. Night X mai ales faptul că pe scenă i-am văzut pe actualii membri ai trupei, care au profitat de ocazie și nu doar că le-au arătat părinților pentru ce lipsesc de-acasă, dar s-au antrenat pentru următorul sezon de festivaluri naționale de teatru.

Le urez pe această cale celor de la A.C.T. mult succes la aparițiile următoare de prin țară. Sper să aibă cât mai multe ieșiri! Nu de alta, dar au ce arăta! Au demonstrat-o miercuri, pe 23 decembrie, când au pus în scenă “Spectatorul condamnat la moarte”, o piesă scrisă de Matei Vișniec. Dar nu înainte de a le aminti celor veniți să-i vadă succesele înregistrate în 2015, la pachet cu dansul acela pe care eu nu pot să-l sufăr din spectacolul “Ladies Night”, prezentat în cea de-a treia zi de la ID Fest 2015. Să știți că sunteți mai tari când vă urmați instinctele, dorințele voastre și nu fanteziile unora sau altora mai mari.

act night 2015 teatrul bacovia-33

N-am nimic cu “seniorii” voștri, ba chiar îi stimez nespus de mult pe câțiva dintre ei. Uite: miercuri, Mădălin Hîncu a spus o chestie foarte tare, adresată părinților. Ceva de genul că lucrul în echipă pe care îl învață tinerii într-o trupă de teatru n-o să le fie predat niciodată pe băncile școlii. Și câtă dreptate are! De aici și titlul meu: lăsați copiii să joace teatru, să își urmeze pasiunile sau măcar să încerce să facă ceva creativ. Sunt lucruri care nu doar că îi țin departe de anumite vicii și anturaje dubioase, ci și le dezvoltă diverse abilități care mai târziu le vor fi de folos.

Pentru că îmi place ceea ce fac acești adolescenți, am decis să le pun la dispoziție toate fotografiile pe care le-am realizat miercuri. Le puteți descărca de aici: we.tl/nmNPJKINgZ.

Totuși, am selectat câteva fotografii în care am surprins cele mai tari momente de la Full ACT Night X. Pe acestea le puteți vedea mai jos!

1 comentariu la “Lăsați copiii să facă teatru!”

  1. Di 27 Decembrie 2015 at 22:34 Permalink

    mulțuumiiiim! :-)


Lasa un comentariu