Lista tinerilor băcăuani selectați pentru Ruhr Games 2017

În ultimele 2 săptămâni ale anului trecut, am lansat către tinerii băcăuani o invitație în Germania, la festivalul de tineret Ruhr Games 2017 care va avea loc în perioada 11-18 iunie 2017, eveniment european la care vor participa peste 1.000 de tineri din toată Europa.

Grație parteneriatului dintre Consiliul Local al municipiului Bacău și Asociația Județeană de Fotbal (AJF), Bacăul se va prezenta în Germania cu o delegație de 100 de tineri. 50 vin din zona sportivă, iar ceilalți 50 din zona activităților non-formale de tineret și sporturilor urbane. Ei bine, aceștia din urmă au fost selectați ca urmare a apelului nostru public la care au răspuns aproape 70 tineri din Bacău.

Când spun noi, mă refer la Gabriel Postolache (Federația Tinerilor din Bacău), Vlad Popovici (blogger și fondator al Asociației Elevilor din Bacău) și subsemnatul. După primirea aplicațiilor online, le-am analizat pe fond, am dat note, am adunat punctajul pentru fiecare înscriere în parte și așa am avut lista finală: 22 de fete și 28 de băieți cu vârste cuprinse între 14 și 29 de ani. Avem vreo 3-4 studenți selectați, iar restul sunt liceeni, adolescenți aflați în plină dezvoltare.

Le-am spus-o și în e-mail-ul prin care i-am anunțat că au fost selectați: vor exista câteva întâlniri și activități înaintea deplasării în Germania, așa că vor avea ocazia să se cunoască până la vară.

ruhr-games-2017-header

Analizând cele aproape 70 de aplicații pentru Ruhr Games 2017 pe care le-am primit de la tinerii băcăuani, elevi și studenți cu vârste destul de apropiate de a mea, realizez pentru a nu știu câta oară că orașul nostru e plin de talente, de tineri activi și cu o mulțime de pasiuni și performanțe la activ.

E unul dintre momentele acelea în care îmi spun că viitorul sună bine și în care privesc cu optimism dezvoltarea Bacăului. Evident, asta dacă reușim să ne ținem tinerii aici, acasă, sau măcar să îi facem să se întoarcă după ce termină facultatea. Acesta este principalul obiectiv al proiectului Bacău – Capitala Tineretului din România 2017!

P.S.: le mulțumesc lui Adrian Gavriliu (consilier local) și lui Cristi Sava (președinte AJF) pentru colaborare! Propunerea de la ei a venit.

Așadar, aceasta este lista tinerilor selectați să participe la Ruhr Games 2017:

Apostu Vlăduț Vasilică
Balaban Teodor
Balașca Eduard-Ionuț
Bejan Maria Lucia
Benchea Bianca-Elena
Botezatu Patricia
Cozma Cătălin
David Barbu
Dîrțu Irina-Maria
Dospin Alexia Ioana
Filip Vlad Ilie
Gârțu Ștefan
Gherman Andrada Nicoleta
Grigoras Madalina
Iftimie Adina-Elena
Juncu Leonard Mihai
Khder Emad-Alexandru
Kiriacopulu Dariana
Lapusneanu Alexandru
Lăcătuşu Roxana
Lăzărescu Adrian-Vasile
Luncanu Iulia-Karina
Lupu Alexandru-Ioan
Maria Miruna Solomon
Munteanu Theodora
Nita Catalin
Olteanu Cosmin
Palade George Cosmin
Panaite Cosmin
Păun Eduard
Pintea Gratian
Popa Marius Petrut
Popescu Rares
Rogoz Mara-Amalia
Roman Vlad Andrei
Romascanu Andra
Romascanu Bianca Malina
Saghin Narcis
Sava Cosmin-Dominic
Serban Tudor-Octavian
Simon Andreea
Stefan Alexandru Negru
Sustac Mihail Catalin
Tofan George Alexandru
Tudor Marius Andrei
Tudosă Elena Diana
Țacu Mateea Ilinca
Ungureanu Andreea
Verman Teodora
Zaharia Carina Maria

18 thoughts on “Lista tinerilor băcăuani selectați pentru Ruhr Games 2017

 1. Intalnirile si celelalte detalii vor fi trimise pe adresa de e-mail? Multumesc anticipat.

 2. De ce au fost alesi doar 3-4 studenti? Nu au aplicat mai multi sau nu au avut un CV destul de impresionant?

  1. Din păcate, au aplicat foarte puțini studenți.
   Gradul de implicare a studenților din Bacău în alte activități decât cele de studiu este un lucru la care trebuie să lucrăm.

   1. A existat un comunicat de presă al evenimentului? Considerați că i-ați informat corect pe tineri din Bacău? De ce Liga Studențească nu a știut despre acest eveniment? Dar presa?

     1. Nu cred că este indicat să îmi spuneți că Asociația Liga Studențească a primit comunicat,pentru că știu din surse sigure că nu! Cât despre perioada în care s-a scris despre eveniment…hai să nu mai vorbim…s-au scris în iulie articole în presă (adevărul.ro, deșteptarea.ro) iar pe blogul dumneavoastră ați scris de 2-3 ori…Eveniment de anvergură care își face cunoscută prezența pe bloguri…am mai auzit noi de astea ?

     2. E parerea ta. Avand in vedere ca am primit vreo 70 de inscrieri in 9-10 zile, cred ca l-am promovat mai mult decat bine. Partenerul nostru principal, AJF, cel care pana la urma gestioneaza acest proiect, e multumit.

     3. Ce-i drept nu e ca și cum mulți dintre ei sunt prieteni cu voi cei care ați aranjat această preselecție…
      Vrei să mă mai convingi de ceva? Ok…convinge-mă că pe listele finale băcăuane nu se ală un student bucureștean și un tânăr din Cluj…să îți amintesc de elevul din Onești care pretinde că ar deține o asociație,, satanistă” și totuși l-ați ales să reprezinte Bacăul…ce să zic..ați dezamăgit mulți tineri prin acest tip de ,,transparență”

     4. Nu am de ce sa te conving si nici nu am zis ca asta intentionez deoarece chiar nu e cazul. M-au convins cele 70 de aplicatii si bagajul de activitati si performante al tinerilor aplicanti.

 3. Genul asta de discuție nu vă scuză de la vina pe care o împărțiti cu ceilalți colegi de,, scenă”…
  Să fim serioși și hai să ne asumăm că i-ați anunțat doar pe cei care vă sunt apropiați!
  Cât despre partea cu transparența, eu zic să mai studiați domeniul ?

  1. Buna ziua ! Doresc sa multumesc pentru opurtunitatea de a face cunostiinta cu alti tineri europeni si de a arata ca Bacau si implicit Romania e un exemplu de talente , morala si democratie .

   Domnisoarei Ioana pe care tin sa o citez „ Ioana
   19 Ianuarie 2017 at 01:19
   PERMALINK
   Ce-i drept nu e ca și cum mulți dintre ei sunt prieteni cu voi cei care ați aranjat această preselecție…
   Vrei să mă mai convingi de ceva? Ok…convinge-mă că pe listele finale băcăuane nu se ală un student bucureștean și un tânăr din Cluj…să îți amintesc de elevul din Onești care pretinde că ar deține o asociație,, satanistă” și totuși l-ați ales să reprezinte Bacăul…ce să zic..ați dezamăgit mulți tineri prin acest tip de ,,transparență” as dorii sa ii amintesc ca suntem o tara democratica si faptul ca judeci o carte dupa coperta nu e un lucru benefic tie . Personal nu m-ai ranit ca nu dau atentie insa tu prin asta te-ai caracterizat nu tocmai intr-un mod benefic imaginii tale publice . Numai bine .

 4. Apreciem imaginile cu ceea ce a fost postat pe fb. Intr-adevar pe facebook in ultima perioada poti promova destul de bine evenimentele, doar ca….sincer as fi curios in presa, in special cea locala,daca s-a scris la fel de mult, sau daca s-au trimis la fel de multe comunicate.
  In Desteptarea apare doar articolul in care Bacaul, a fost invitat la Ruhr Games 2017, si informatia ca in septembrie liderii erau invitati la Hamm. Despre ce s-a discutat acolo si ce urma sa se intample nimic nou. Pe site-ul celor de la Ziarul de Bacau….nicio vorba despre acest lucru.

  1. Nu e problema mea ce alege presa locală să promoveze sau nu și nici nu mi-aș permite să le dau direcții în acest sens.
   Noi ne-am făcut treaba, așa cum a presupus colaborarea cu AJF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *