Live blogging Eurovision – semifinala 2

Ora 20:10. Am ajuns la Televiziunea română, m-am instalat la măsuța din „Camera verde” și sunt pregătit pentru a vă relata în timp real de la cea de-a doua semifinală a Selecției Naționale Eurovision 2013 direct din platourile TVR. Voi actualiza articolul pe parcursul serii cu zeci de fotografii „la cald”.

Seara va fi deschisă de Ovidiu Anton, urmat de Leticia, Mosquito, Alin Văduva, Al Mike feat. Renee Santana, Diana Matei, 9 Gardens, The Zuralia Orchestra, ABCD, Elena Cârstea Muttart, Narcis Iustin Ianău, Claudiu Mirea, Andrei Leonte, Cristian Prăjescu, Jul și Phaser.

IMG_4417

Vă reamintesc că ieri s-au calificat în finală Casa Presei, FreeStay, Luminița Anghel, Cezar, Electric Fence și Tudor Turcu. Semifinala 2 este transmisă la TVR și pe eurovision.tvr.ro, începand cu orele 21:00. Nu uitați că jumătate din decizie aparține publicului care va vota prin telefon. Hashtagul oficial pe Twitter este EurovisionRO.

20:15 – zacuscă și murături în „Cămara verde”, cum îi mai spun prezentatorii platoului în care artiștii așteaptă rezultatele.

IMG_4404

20:50 – Noi poze înainte de startul show-ului.

20:50 – Noi poze înainte de startul show-ului.

21:00 – A început a doua semifinală. „ABBA” ne prezintă membrii juriului.

21:06 – Piticu, și el blogger oficial, se întreabă dacă cei patru prezentatori sunt în pijamale. Cam stridente pentru culcare, nu?

21:09 – Teddy și Oana dau start concursului din Camera verde. Primul în concurs în această seară este Ovidiu Anton, cu „Run away”. PS: Astăzi este ziua lui de naștere.

21:15 – Una dintre piesele mele favorite de la Eurovision 2013 aparține Leticiei. „We are one” sună bineee! Se pare că a smuls foarte multe aplauze din rândul publicului ce asistă la concurs în platou.

21:19 – Mosquito cântă „Feel the same”. E o piesă ok.

21:25 – Primii trei artiști intră în „Camera verde”. Leticia îi face o supriză lui Ovidiu Anton, oferindu-i un tort prin bloggerul Irina. Mosquito a adus cu el un spray. Frumos gest! 🙂

21:29 – Nu stați ca morții în platou. În primul rând sunteți colegi, aplaudați-i pe cei care intră în platou. Dacă aveți mai mult de zece oameni de artist, vă rog să faceți ceva cu cei care sunt în plus. Locurile sunt limitate. – asta se aude acum în „Camera verde”.

21:40 – Au evoluat și Alin Văduva și Renee Santana. Au intrat acum în „Camera verde”. Renee Santana l-a făcut pe Mihai, compozitorul sâu, „praf”, iar el a ripostat cu „Varză”. Ironic, dar de efect.

21:45 – Pe scenă urcă Diana Matei, cu „Ma ma he”. O chestie care n-are cum să îmi placă. Apoi, 9 Gardens intră cu „All for naught”. După prezentarea acestora la intrarea în „Camera verde”, s-a luat pauză. Care dintre piesele de până acum vă plac/e?

22:06 – The Zuralia Orchestra interpretează Sukar Transylvania. Da-da, fără ei nu putem intra în Schengen.

22:10 – ABCD marchează un „Final de razboi”… dar războiul acuși începe, la televot.

22:20 – Câteva poze de la fața locului, ca să zic așa. Se repetă, se așteapt, se cântă. Suntem aproape de finalul interpretărilor din această seară.

22:25 – A cântat și băcăuanul Narcis Iustin Ianău, pe care îl cunoașteți de la „Românii au talent”. Îmi mențin întrebarea: Narcis cântă sau face mișto de mine?

22:30 – În Camera verde au venit, la un moment dat, The Zuralia Project și ABCD. Pozele, mai jos.

22:35 – Veterana Elena Cârstea, foarte drăguță și profesionistă. Narcis Iustin Ianău s-a declarat mai emoționat ca niciodată. Claudiu seamănă foarte mult cu Ștefan Bănică Jr. din profil. Sau mi se pare? Andrei Leonte speră să fie votat. Semifinală continuă.

22:42 – Cristian Prajescu spune că „The best thing in life is to love”, iar Jul (aka Georgiana Moraru), favorita mea, are o prestație nu prea fericită, spun eu. Instrumentalul îmi place mult de tot.

22:44 – Ultima melodie din seara asta vine de la Phaser și are un text în limba franceză. Pour toi et pour moi se numește și vine la pachet cu o trompetă după refren.

22:50 – Cristian Prăjescu a intrat în Camera verde spunând că își dorește să ajungă în Suedia. Ce credeți că i-a spus Ovidiu Anton? „Mergi și rămâi acolo!” L-au urmat Jul și Phaser.

IMG_4613

IMG_4622

22:55 – Se pare că în pauză vom turna un „Harlem shake” în Camera verde. Fain, nooo? Ce ziceți?

23:03 – Start televot. Aveți jumătate de oră pentru a vă vota favoriții. În primele minute conduc Narcis Iustin Ianău și Andrei Leonte.

23:15 – Iată poze din timpul filmării viralului „Harlem Shake” – Eurovision România. În curând va fi online.

23:18 – Harlem shake din Camera verde.

23:35 – Câteva poze care suprind atmosfera din Camera verde.

23:40 – Ne pregătim de anunțarea numelor calificate în finală.

23:50 – Am aflat toți finaliștii. În urma semifinalei a II-a, în finala selecției naționale de la Eurovision s-au calificat Narcis Iustin Ianău, Elena Cârstea, Ovidiu Anton, Cristian Prăjescu, Al Mike feet. Renee Santana și Andrei Leonte.

23:59 – Pun punct live blogging-ului pe seara asta. Ne vedem pe 9 martie, când la TVR se va difuza finala. Atunci vom afla cine va reprezenta România la Malmo. Până atunci, vă las cu ultimul calup de fotografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *