Lockheed Martin investeste 18 milioane de dolari in invatamantul bacauan

Marti, 27 Septembrie 2011 | Bacau, stiri | 5 comentarii

Americanii de la Lockheed Martin vin in Bacau sa bage 18 milioane de dolari intr-un centru de excelenta la Universitatea “Vasile Alecsandri”. Investitia cuprinde, printre altele, 10 statii grafice ultra-performante, un server si toate software-ul necesar. Inaugurarea investitiei va avea loc pe 12 sau 13 octombrie 2011.

Lockheed Martin este cel mai mare furnizor aerospatial si tehnologic al Pentagonului, inregistrand in 2010 vanzari de aproape 50 de miliarde de dolari. Rectorul universitatii Valentin Nedeff a facut anuntul in emisiunea Pe cord deschis de la Euro TV, realizata de Catalin Bejan.

Profesorul universitar a precizat ca echipamentele au fost achizitionate, iar primele cadre didactice sunt in curs de formare. Universitatea colaboreaza in cadrul acestui proiect cu societatea Aerostar, de acolo venind primii cursanti in CAD, CAM si alte programe de proiectare.

Nu degeaba am atasat imaginea cu avioanele F22 Raptor. A fost dezvoltat de Lockheed Martin si este unul dintre cele mai sexy lucruri care se pot gasi pe pamant.

5 comentarii la “Lockheed Martin investeste 18 milioane de dolari in invatamantul bacauan”

 1. Florian 27 Septembrie 2011 at 14:53 Permalink

  Aia inca n-au aflat ca la universitatea din Bacau sunt multi plagiatori si impostori!

 2. Anonim 27 Septembrie 2011 at 19:35 Permalink

  He he, investitia asta nu are nimic de-a face cu universitatea in sine, nu atat cu nivelul ei, mai ales ca este cu mult sub cele din Iasi, Cluj, Timisoara si Bucuresti.

  Daca tot se intrevede o fructoasa colaborare intre USA si Romania in domeniul apararii, au venit la bacau deoarece aici se afla Aerostarul, singura unitate industriala capabila de a fi “pregatita” sa ofere mentenanta viitoarelor avioane F-16 pe care le vom cumpara de la americani.

  Au ales universitatea ca fiind un pilon de pregatire pentru personalul din domeniul aeronautic. Foarte frumos gandit.

 3. GeorgeGMT 30 Octombrie 2011 at 09:29 Permalink

  Asta ar fi primul pas pus de LM in Romania, in perspectiva unui posibil contract pentru F-16. Sa nu uitam ca daca lucrurile merg bine pt LM, la Aerostar se va asigura mentenenta si pt avioanele Croatiei si Bulgariei, iar acest lucru necesita o forta de munca inalt calificata si destul de numeroasa…


Lasa un comentariu