A luat foc Alecsandri

Duminica, 2 Ianuarie 2011 | Bacau, stiri, Video | 6 comentarii

Nu poetul, ci Casa Memoriala “Vasile Alecsandri”, daramatura aia pe care unii o numesc cladire de patrimoniu si vor sa o reabiliteze. Sambata, 1 ianuarie, locuitorii din zona au chemat pompierii sa intervina la un incendiu produs in Casa Alecsandri.

Dupa ce au stins incendiul, pompierii au plecat. Nu mica le-a fost mirarea cand acestia au fost alertati din nou. Foc la aceeasi casa de pe strada George Bacovia. De aceasta data incendiul castiga teren si se extindea pana spre tavanul cladirii. Drept urmare, pompierii au fost nevoiti sa darame tavanul daramaturii. Pardon, monumentului. Se pare ca ambele incendii au fost provocate de “oameni ai strazii” care doreau sa se incalzeasca.

Sa cante pianele! Prietenii stiu de ce.

6 comentarii la “A luat foc Alecsandri”

 1. Anonymous 2 Ianuarie 2011 at 03:02 Permalink

  In strainatate o locuinta a unui om important care a trait in trecut aduce anual mii de vizitatori si bani in bugetul orasului.

  In Romania insa.. nimeni nu stie de ele. Intrebarea e de ce?

  Daca tu, inca de pe pragul scolii consideri astfel de monumente niste "daramaturi" care ar mai fi pretentiile municipalitatilor din RO?
  In Romania patrimoniul devine din ce in ce mai sarac datorita ignorantei atat a cetatenilor cat si in principal al oamenilor care trebuie sa se ocupe de ele (sau in cazul de fata chiar a copiilor strazii). Faptul ca un monument ajunge in situatia celui mentionat mai sus, nu il face nici pe departe o "daramatura" cum spui tu, chiar daca la propriu este, dar semnificatia lui este cu totul si cu totul aparte.
  Ignoranta de care dai dovada se regaseste si in "conceptiile" edililor. In loc sa incurajezi ca acest monument sa poate fi recuperat… tu "aprinzi" si mai tare focul prin felul cum vorbesti.
  O sa aveti Romania pe care v-o creati, voi tinerii… daca nu incercati sa o schimbati!

 2. Alina 2 Ianuarie 2011 at 05:26 Permalink

  Am citit atatea idiotenii debitate de tine, si tot nu-mi vine sa cred cat tupeu ai. Fenomenal! Freci degeaba bancile scolii ca nu ai invatat nimic. Dar na, la liceul sportiv nu se invata literatura romana, va invata sa bateti mingea sa ajungeti toti fotbalisti inculti si aroganti. Macar parintii de ti-ar fi dat o educatie mai buna. Pun pariu ca in casa aveti mobila cu bibelouri, in loc sa aveti biblioteca de carti. Mi-e scarba de cei ca tine.

 3. kristofer93 2 Ianuarie 2011 at 05:33 Permalink

  Te invit la mine acasa. Ai sa constati cu surprindere ca nu am bibelouri si ca am biblioteca.

 4. Anonymous 2 Ianuarie 2011 at 11:34 Permalink

  Dincolo de cuvintele siropoase pe care alina ti le-a öferit"cred ca ea are dreptate. Unii dintre noi, prinre care si eu, te apreciem si avem mai multe pretentii de la tine. Cred ca Alina se referea la faptul ca ai numit casa Alecsandri "darapanatura". Ea are dreptate daca tu numesti casa unuia dintre cei mai mari poeti ai tarii darapanatura ce sa ne asteptam de la altii. Da, fizic ea e o darapanatura dar macar tu care esti umblat si vazut ar trebui sa iti dai seama ca acea casa ar trebui renovata si facuta monument asa cum se intampla in toate tariel dezvoltate. Sau are bacaul prea multe atractii turistice incat ne putem permite sa dam dracului o casa memoriala? Nu cred ca in alte tari (in care ai fost si stii cum stau lucrurile) o casa a unui poet national este numita darapanatura. La faza asta ma asteptam la mai mult din partea ta. Ca si cu inginerul de la TVR care s-a aruncat de la balcon si imediat l-ai catalogat a fi "cretin". Sunt oameni in tara asta disperati care nu au din ce trai. Inseamna ca toti sunt cretini? In fine …. ma asteptam la mai mult din partea ta …. ca cititor al blogului – fan etc – m-ai cam dezamagit perioada asta. Si primul comentariu de la anonim cam are dreptate. Daca noi nu incercam sa facem ceva ………ne meritam soarta

 5. Eutuelea 2 Ianuarie 2011 at 13:42 Permalink

  @ Alina? Taci!
  Cristian a spus bine ce a spus.
  Asta e realitatea si degeaba te ascunzi dupa deget si incerci sa nu mai vezi jegul, ca nu merge.
  Locul ala e o mizerie, ce vreai sa spuna, ca arata impecabil si s-au investit multi bani in intretinerea ei? Fii serioasa!
  E trist ca nu se face nimic din ea, dar asta e.
  Nu mai visa, ipochimen coleric ce esti, Alina

 6. MIhai 29 2 Ianuarie 2011 at 15:39 Permalink

  Eu stau de o viata aici langa aceasta casa, si pot confirma si eu ca e o mizerie, unde de ceva ani isi fac veacul boshetarii si caninii. Daca Alecsandri a tras o basina intr-o noapte cat a dormit in casa asta, nu inseamna ca e nu stiu ce monument.


Lasa un comentariu