Se lucrează deja la Coridorul Sud. Pasajul Letea va fi complet accesibilizat pentru pietoni, bicicliști și persoane cu dizabilități

Îmi face plăcere să vă anunț că au început lucrările la Coridorul nemotorizat sud (Centru-Aeroport), prima pistă pentru biciclete care intră în execuție din Planul de Mobilitate Urană Durabilă al municipiului Bacău!

Momentan BVA Logistik se mișcă pe șantier în zona Pasajului Letea, care va fi complet reabilitat pentru a lega centrul și sudul orașului atât din punct de vedere ciclistic, cât și pietonal.

Pe lângă refacerea pereților, treptelor, finisajelor, ușilor, pompelor, camerei tehnice și așa mai departe, proiectul vizează în primul rând facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități și a bicicliștilor care vor traversa subteran magistrala CFR 500. Astfel vom preveni producerea accidentelor nefericite de tipul celor care s-au întâmplat de-a lungul timpului sub podul de la Narcisa.

proiect pasaj letea coridor sud

Pentru persoanele cu dizabilități: la accesul din str. Garofiței și str. Orizontului se va instala un lift care să permită accesul, în timp ce în partea opusă a pasajului se va instala o platformă cu rol de elevator care să permită urcarea și coborârea în și din pasaj.

Pentru bicicliști: benzi transportoare amplasate pe toate grupurile de trepe care vor fi dotate cu sistem electric de tracțiune al benzii pentru urcarea bicicletelor, respectiv cu benzi simple, mecanice cu perii pentru coborâre.

Sistemul de iluminat al pasajului va fi unul generos: în zona de acces a pasajului va fi poziționat la baza treptelor, după care se va regăsi la nivel de corpuri de iluminat de siguranță de tip LED care vor direcționa trecătorii spre ieșirea din pasaj. Astfel, vor fi instalate 39 de sisteme LED și 14 sisteme de iluminat de siguranță.

Data estimată a terminării lucrărilor: noiembrie 2023. Voi monitoriza în permanență șantierul întregului coridor astfel încât să circulăm, până la finalul anului viitor, pe tot traseul cuprins între Statuia lui Ștefan cel Mare și str. Aeroportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *